Panoramaheuvel

Sinds 2022 staat het Hedwige-Prospergebied in verbinding met de Westerschelde. Het gebied staat sindsdien onder invloed van het getij en ontwikkelt zich tot een getijdennatuurgebied met waardevolle slikken en schorren. 

Samen met de streekholders ontstond het idee om met de grond van de dijken die afgegraven moesten worden, een Panoramaheuvel aan te leggen. Inmiddels is dit idee bijna realiteit: de grond die vrijkwam bij het afgraven van de Scheldedijk en Sieperdadijk vormt de Panoramaheuvel. Naar verwachting is deze eind 2023 klaar. 

Op de panoramaheuvel komt een uitkijktoren. Bijzonder is dat de kern van de uitkijktoren een nieuwe radartoren van de Schelderadarketen is. Deze vervangt de radartoren in het Verdronken Land van Saeftinghe. Een unieke samensmelting en win-win voor het landschap. 
Volgend jaar begint de bouw van de radartoren. Nadien volgt 'het omhulsel' waarin ruimte is voor natuureducatie, een horecagelegenheid, een expositie, vijf natuurhuisjes en een panoramadek. Doel is om de panoramaheuvel en -toren in 2026 te openen voor het grote publiek. 

We streven naar een duurzame samenwerking met streekholders en de toekomstige natuurbeheerder voor de exploitatie van de uitkijktoren, naar wie de gecreëerde socio-economische retour direct toe gaat. Ook ondernemers in de omgeving profiteren mee van de nieuwe aantrekkingsfactor. Door die coöperatieve samenwerking kunnen we bezoekers ontvangen met een gastvrijheid die past bij de streek.

  Volg ons op social media

   

   

   

   

  Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

  Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

  dISCLAIMER

  Download de app 
   

  DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

  Download on the App Store

  Get it on Google Play

   

   
  Cookie-instellingen