Veldstation genomineerd voor beste gebouw van het jaar!

22-03-2024
0 reacties

Wij weten het al even, de architectuur en de locatie maken het Veldstation tot een zeer bijzondere gebouw. Dat ontging ook het BNA niet want het Veldstation sleepte een nominatie voor het beste gebouw van het jaar binnen: de belangrijkste architectuurprijs van Nederland. Jij stemt toch mee?

Het Veldstation ligt op de grens tussen het Verdronken Land van Saeftinghe en het Hedwige-Prospergebied. Met zijn voeten in de Westerschelde is het een uniek gebouw dat de kwaliteiten van de plek benadrukt.

Het is een plek voor mens én natuur. Bijna het hele vogelonderzoeksgebouw is gemaakt van hergebruikte materialen. Dat kunnen streekholders en gidsen beamen. Ze droegen hun steentje bij door de wanden te vullen met natuurlijke materialen. Het Veldstation is een groot insectenhotel en op het dak broeden onder andere steltlopers, sternen en meeuwen.

Het gebouw is de ideale uitvalsbasis voor de monitorings- en onderzoeksactiviteiten van Stichting Het Zeeuwse Landschap en partners. Er worden vogels geringd en geteld en onderzoekers kunnen er zelfs overnachten. Daarnaast vertrekken vanaf hier zo’n 10 keer per jaar kleine groepen die onder begeleiding van een gids het Verdronken Land van Saeftinghe kunnen bezoeken.

RO&AD Architechten heeft dit stoere gebouw ontworpen. Geef jij het Veldstation ook haar welverdiende stem?

Stemmen kan hier! 

Credits voor de prachtige foto’s van Merijn Koelink (drone fotografie) en Katja Effting

Afbeeldingen

Reageren

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen