Veldstation

Na 55 jaar trouwe dienst was het zomerverblijf van Het Zeeuwse Landschap in Het Verdronken Land van Saeftinghe dringend aan vervanging toe. Een nieuw veldstation werd gebouwd. Het nieuwe veldstation biedt onderdak aan vogelringers, onderzoekers van het getijdengebied en enkele groepen per jaar die vanuit het veldstation naar de Noord trekken. Een welkome aanvulling op de vele ontwikkelingen in Grenspark Groot Saeftinghe. In juli 2023 gaan de eerste vogelringers vanuit het station aan de slag. 

Half november 2021 begon de bouw. Architectenbureau Ro&AD, aannemer Van Hese Infra, het Zeeuwse Landschap en Provincie Zeeland vormden het bouwteam. 
Het nieuwe gebouw werd opgebouwd uit hergebruikt hardhout. De buitenzijdes zijn bekleedt met lokaal geoogste materialen zoals riet, leemhoudend oeverzand, breuksteen en gestapelde graszoden. Dit stimuleert de bijen, vlinders, spinnen en vele andere kleine insecten. Het groendak biedt plaats voor sterns om te broeden, die nestelen namelijk het liefst in zand met schelpen. Her en der werd ook de lokale muurpeper gestekt en geplant op het dak.

  Volg ons op social media

   

   

   

   

  Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

  Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

  dISCLAIMER

  Download de app 
   

  DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

  Download on the App Store

  Get it on Google Play

   

   
  Cookie-instellingen