Nieuwe radartoren kroon op panoramaheuvel

04-02-2022
0 reacties

Binnenkort moet de gemeente Hulst beslissen of er een verklaring van geen bedenkingen wordt afgegeven voor de nieuwe Panoramaheuvel in Grenspark Groot Saeftinghe. De voorgenomen verplaatsing van de radarpost Saeftinghe naar de uitkijktoren op het geplande grensparkicoon is daarbij een extra troef.

De geplande panoramaheuvel maakt deel uit van de ontvangststructuur van het grenspark. De 30 meter hoge multifunctionele berg krijgt naast de aangekondigde natuurhuisjes, die logeren in en op de berg mogelijk moeten maken, ook een uitkijktoren van maar liefst 25 meter hoog. Zes verdiepingen maar liefst, die de bezoeker laten kiezen uit onder andere een natuurpaviljoen annex educatiecentrum, een restaurant en een panoramaterras. De kroon op het werk wordt de verhuizing van de afgeschreven radarpost Saeftinghe naar de nieuwe uitkijktoren. De provincie Zeeland en de Schelderadarketen (SRK) hebben het onderzoek hiernaar met een positief advies afgerond.

De bestaande radarpost Saeftinghe dateert van 1976 en is hoognodig aan vervanging toe. De huidige toren op een eilandje net buiten het Verdronken Land van Saeftinghe moet voor 2026 vervangen zijn. Verplaatsing naar de panoramaheuvel heeft tal van voordelen ten opzichte van de oude plek, waar bijvoorbeeld geen elektriciteitsvoorziening en/of rechtstreekse verbinding met het vasteland aanwezig is. Alleen al de milieuwinst van het niet langer hoeven inzetten van aggregaten en helicopters is reden genoeg om de nieuwe locatie toe te juichen. De nieuwe radarpost zal volledig worden geïntegreerd in de uitkijktoren zoals deze nu in de plannen staat.

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen