Scheldenatuur

In het kerngebied van Grenspark Groot Saeftinghe vindt vanuit verschillende programma’s, zoals Natuurpakket Westerschelde en het Sigmaplan, invulling plaats van nadere planontwikkeling en uitvoering van al lopende en toekomstige natuurontwikkelingsprojecten. De uitvoering hiervan zorgt voor een uniek grensoverschrijdend natuurgebied die een belangrijke waarde vormt voor de identiteit van het grenspark. Samenhang en afstemming is gewenst voor optimale natuurwinst en voor de bijbehorende recreatieve herinrichting en maatregelen voor beleving.

Hedwige-Prosperproject

Twee polders worden teruggeven aan de Schelde: de Hedwigepolder en Prosperpolder-Noord. Eb en vloed moeten er waardevolle slikken- en schorrennatuur tot stand brengen. Volg de laatste updates van de werken hier.

Veldstation

Het Zeeuwse Landschap monitort actief de fauna en flora in het Verdronken Land van Saeftinghe. Een hedendaags veldstation op het gasplateau wordt de uitvalsbasis voor onderzoekers en vogelringers.

Panoramaheuvel

Om de beleving van Grenspark Groot Saeftinghe terug te laten komen in de toekomstige inrichting van de Hedwige- en Prosperpolder, is er een nieuw ontwerp voor het medegebruik van het intergetijdengebied ontstaan.

 

 

 

 

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen