Eb & vloed in het Hedwige-Prospergebied

24-10-2022
0 reacties

De uitvoering van het Hedwige-Prosperproject nadert de laatste fase. Naar verwachting zal in de loop van deze week het Westerscheldewater voor de eerste keer het Hedwige-Prospergebied instromen via de geul in Prosperpolder. Een belangrijke gebeurtenis waar we jullie graag van op de hoogte brengen.

Vorige week werd bij de radartoren gestart met het afgraven van de bestaande Scheldedijk tot het niveau volgens het inrichtingsplan. Vanaf de radartoren in Prosperpolder schuiven de graafwerken steeds verder op om zo heel de dijk af te graven. Deze week bereiken de werken de geul van Prosperpolder. Door het springtij in de tweede helf van deze week verwachten we dan ook de eerste eb- en vloedbeweging in het Hedwige-Prosperproject.

Verdere ontwikkeling
Het afgraven van de volledige Scheldedijk (circa 4 kilometer) zal nog tot eind 2022 duren. Bij elk eb- en vloedbeweging zal het water steeds verder het gebied instromen. Na enkele weken zal het water de nieuwe primatie kering bereiken. Nieuwe getijdennatuur met slikken en schorren kan zich langzaam beginnen ontwikkelen. 

Infokeet geopend
De Infokeet is deze week geopend op woensdag, donderdag en vrijdag. Kom gerust langs voor wat meer informatie over het project. Vrijdag zijn projectleiders van het grenspark, Richard Rozemeijer en Pieter Jan Meire, aanwezig voor een meer gedetailleerde toelichting. 
Vanaf volgende week is de Infokeet gedurende het hele najaar op maandag, woensdag en vrijdag geopend. Iemand van het grensparkteam geeft je met veel plezier wat meer informatie. 

Luchtbeeld van het Hedwige-Prosperproject in september 2021.
(c) Sky Pictures

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen