Scheldemagazine 2020

11-12-2020
0 reacties

In het nieuwe Scheldemagazine 2020 laat de VNSC zien waar ze in het Hedwige-Prosperproject mee bezig zijn. In de bijbehorende video leggen Wim Dauwe van de Vlaamse Waterweg NV en Eva Haverkorn van Rijsewijk van Provicie Zeeland haarfijn uit hoever het staat met de werken.

Ieder jaar publiceert de VNSC, de Vlaams Nederlandse Schelde Commissie, het online Scheldemagazine. Hierin wordt de lezer bijgepraat over de huidige stand van zaken in de ontwikkeling van de Schelde. Het onderzoeksprogramma van de VNSC, de bouw van de Nieuwe Sluis Terneuzen en natuurlijk ook het Hedwige-Prosperproject. In en om de Schelde is er volop beweging, dat maakt het Scheldemagazine hoe dan ook meer dan lezenswaardig. Wij beperken ons hier voor nu tot het artikel en de video over het Hedwige-Prosperproject, maar we nodigen u zeker uit om ook de rest van het magazine eens aandachtig te bekijken.

Werd er vorig jaar nog een artikel gewijd aan de ontwikkeling van Grenspark Groot Saeftinghe, dit jaar ligt de focus op de enorme berg werk die er ondanks de Covid-19 maatregelen verzet is in de Hertogin Hedwigepolder. Dankzij de droge zomer zijn zo'n 80 procent van de graafwerken in het nieuwe natuurgebied is al verwezenlijkt en de nieuwe waterkering begint al behoorlijk vorm te krijgen. Nu het natte seizoen is aangebroken zijn de zware machines verstomt en is het tijd om even terug te blikken. In de video die we als afbeelding aan dit artikel hebben toegevoegd nemen Wim Dauwe en Eva Haverkorn van Rijsewijk u mee de polder in voor tekst en uitleg.

 

Het hele Scheldemagazine leest u hier

Werkzaamheden in de Hedwigepolder

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen