Grondbroeders nu al beschermd in Prosperpolder

Fotografie: Theo Baart
04-05-2020
0 reacties

Nu er hard gewerkt wordt om de Hedwige-Prosperpolder om te vormen tot een getijdennatuurgebied is extra aandacht voor de fauna in het gebied van het grootste belang. We schreven al over de vleermuizen, maar ook de erg kwetsbare strand- en plasbroeders krijgen volop aandacht.

Grondbroeders als de kluut zijn bijzonder kwetsbaar voor roofdieren. De voorkeur van strand- en plasbroeders om te broeden op kale, nieuwe grond zoals braakliggende akkers   maakt ze een makkelijke prooi. In afwachting van de definitieve inrichting zijn in Prosperpolder Noord tijdelijke broedeilanden aangelegd om een veilige plek te creĆ«ren voor de vogels. Om roofdieren zoals de vos weg te houden zijn de broedeilanden niet alleen omringd met water, er is ook voorzien in een omheining met schrikdraad. Bij de ruimtelijke inplanting van de eilanden is zelfs rekening gehouden met de afstand ten opzichte van hoge bomen, om buizerds en kraaien geen zicht op het broedsel te gunnen.

Meer weten over de inspanningen van Natuur en Bos om de strand- en plasbroeders nu alvast een warm welkom te heten in de Hedwige-Prosperpolder? Lees hier het volledige artikel op hun website.

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen