Hedwigepolder op de schop

24-04-2020
0 reacties

In alle consternatie zouden we het bijna vergeten, maar in het meest oostelijke puntje van Zeeuws-Vlaanderen wordt keihard gewerkt aan de ontpoldering van de Hedwige-Prosperpolder. Het toekomstige hart van Grenspark Groot Saeftinghe krijgt langzaam vorm. Tijd voor een kleine update.

De afgelopen maand werd er groot materieel ingezet in de Hedwige-Prosperpolder en dat zal voorlopig nog wel even zo blijven. De aanleg van het geulenstelsel dat op termijn van de Hedwige- en de Prosperpolder één groot getijdennatuurgebied moet maken is een flinke klus. Eigenlijk wordt er een grote hoofdgeul gecreëerd, waarlangs de Schelde straks slikken en schorren kan boetseren. De hoofdgeul zorgt ervoor dat het water op het ritme van eb en vloed vlot in en uit het gebied kan stromen. Zo zullen er van lieverlee nevengeulen ontstaan die de nieuwe natuur vrij spel geven.

Rond de Prosperpolder ligt de nieuwe ringdijk die in de toekomst het achterland moet beschermen tegen het wassende water al een poosje klaar. In de Hedwigepolder worden nu werfwegen aangelegd die het mogelijk moeten maken om de grond die vrijkomt bij de graafwerkzaamheden snel en efficiënt te verdelen over de plaatsen waar ze zal worden hergebruikt. Denk hierbij aan het gedeelte van de ringdijk rond de Hedwigepolder, maar ook de panoramaheuvel die gezien mag worden als de toekomstige toeristische trekpleister van het grenspark.

Al met al is het in de Hedwige-Prosperpolder een drukte van jewelste. Gezien de omvang van het project is het gelukkig ook onder de Corona-maatregelen nog steeds veilig werken. Dat is maar goed ook, want er is nog genoeg werk aan de winkel.

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen