Rapport Kiekendiefvriendelijke maatregelen beschikbaar

17-08-2020
0 reacties

Grenspark Groot Saeftinghe is een belangrijk gebied voor de instandhouding van de Bruine Kiekendief. In een uitgebreid rapport heeft ecologisch advies & studiebureau Mieco-effect nu de inzetbare kiekendiefvriendelijke maatregelen op de Linkerscheldeoever vastgelegd. Een document dat we graag delen.

Het vogelrichtlijngebied 'Schorren en Polders van de Beneden-Schelde' is al zo'n 15 jaar onderwerp van gesprek en onderzoek. Als een van de eerste NATURA2000 gebieden in Vlaanderen, waar het Europese natuurbeleid op een systematische en vooral planmatige manier werd aangepakt, werd het al snel onderdeel van het project Grenspark Groot Saeftinghe. 'Natuurcompensatieplan' en 'robuuste natuur' zijn natuurlijk termen die prima passen binnen het grenspark. Aandachtige volgers van dit platform en het grenspark in het algemeen weten natuurlijk dat kiekendiefvriendelijke teelt en andere lange termijn investeringen in het welbevinden van de vogelstand in het gebied bovenaan de agenda staan.

Natuurbeleid en economische ontwikkeling zijn niet altijd vrienden, maar hoeven elkaar ook niet in de weg te staan. In het 'Vademecum Bruine Kiekendief' van ecologisch advies &  studiebureau Mieco-effect wordt haarfijn uit de doeken gedaan hoe de maatregelen, die de Bruine Kiekendief moeten behouden voor de regio, enerzijds bogen op instandhoudings- en anderzijds meeliften op compensatiebeleid. Ingewikkelde termen die in het rapport goed worden geduid en in het juiste perspectief geplaatst. Bijzonder interessant leesvoer voor iedereen die graag wil begrijpen wat en vooral waarom er allemaal wordt gerealiseerd in Grenspark Groot Saeftinghe om de Bruine Kiekendief voor onze regio te behouden.

Het volledige rapport van Mieco-effect vindt u hier terug op onze downloadpagina.

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen