Stap in realisatie Panoramatoren: aanbestedingsprocedure voor bouw loopt

31-05-2024
0 reacties

Begin maart ondertekenden Provincie Zeeland en Rijkswaterstaat de samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van de uitkijk- en radartoren op de Panoramaheuvel. De zoektocht naar een aannemer die de toren en de toegangsbruggen wil bouwen en paden en parkeerplaats wil aanleggen, is nu gestart.

Sinds oktober 2022 is de Hedwige-Prosperpolder opnieuw verbonden met de Westerschelde. In het gebied ontwikkelt zich nu langzaam getijdennatuur met slikken en schorren. Met de grond die is vrijgekomen bij het afgraven van de dijken is de Panoramaheuvel aangelegd. Op de heuvel komt een icoon: een radar- en uitkijktoren die zorgt voor een veilig bevaarbare Westerschelde en een unieke recreatieve plek in de Hedwigepolder. Naast een uitkijkplatform is er in de uitkijktoren ruimte voor horeca, een ontvangst- en expositiecentrum en ecolodges waar je kan overnachten. In de kern van de toren komt een radartoren. Deze vervangt de huidige radartoren in het Verdronken Land van Saeftinghe die einde levensduur is.

Voor velen onder jullie, geen nieuw nieuws maar de zoektocht naar een aannemer is dat wel. Provincie Zeeland zoekt nu een partij die de radar- en uitkijktoren én de bruggen, parkeerplaats en paden op de heuvel wil realiseren. Geïnteresseerden kunnen op https://s2c.mercell.com/today/90419 of op  https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/336924  de aanbestedingsdocumenten terugvinden.

De bouw van de radar- en panoramatoren is gefinancierd binnen het project 'Grenspark Groot Saeftinghe', met Europese steun vanuit het Interreg VI programma Vlaanderen-Nederland.

Afbeeldingen

Reageren

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen