Prosperhoeve sleept prijs in de wacht

Fotografie: Screenshot uit video bekendmaking Wase Erfgoedprijs

De maalderij van de Prosperhoeve in Prosperpolder is uit 23 genomineerden gekozen tot winnaar van de Wase Erfgoedprijs 2020. Een niet mis te verstane blijk van waardering voor het vele werk dat is verricht om het belevingscentrum als onthaalpoort van Grenspark Groot Saeftinghe op de kaart te zetten.

Met de Wase Erfgoedprijs bundelen Erfpunt en Erfgoedcel Waasland, de twee grootste erfgoedorganisaties in de regio, hun krachten om de aandacht te vestigen op bijzondere projecten over het Wase erfgoed in de ruimste betekenis van het woord. Ingezonden projecten worden door een jury beoordeeld op basis van verdienste, voorbeeldfunctie, vernieuwend karakter en maatschappelijke relevantie. Dit jaar valt de hoogste eer dus te beurt aan de restauratie van de maalderij van de Prosperhoeve in Prosperpolder. De voormalige maalderij heeft een nieuwe bestemming als belevingscentrum gekregen en is daarmee uitgegroeid tot een van de onthaalpoorten van het Grenspark Groot Saeftinghe.

'Het prominent inzetten van vrijwilligers bij het onderhoud en de restauratie maakt het project maatschappelijke relevant en is gedurfd', oordeelt de jury. Mooie woorden voor een schitterend project. Net als alle andere genomineerden mocht de Prosperhoeve deze week een doos vol drank en versnaperingen ontvangen, uiteraard alleen lokale streekproducten, met daarin ook een link naar de video met de officiƫle bekendmaking van de laureaten door Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele. Coronaveilig, zoals dat gaat tegenwoordig. Opnieuw een opsteker voor de Streekholders in Grenspark Groot Saeftinghe.

 

De video met de officiƫle bekendmaking van de laureaten

De website van de Wase Erfgoedprijs

 

 

 

Afbeeldingen

Bekendmaking laureaten Wase Erfgoedprijs 2020

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen