Café (ou)de Statie

Fotografie: Café (ou)de Statie
07-08-2019
101 keer bekeken 0 reacties

Naast een pittoresk plein vlakbij de Klingse bossen, is (ou)de Statie een historische plek. Tijdens WOI was het een welbekende grenspost. De spoorweg is nu een fietsroute en met een oude locomotief en de dodendraad zie je nog tal van herinneringen uit de oorlogstijd.

Officieel luid de definitie van (Ou)de Statie zo: 1 gezellige plek aan de Clingse bossen waar je de dorst kan lessen. 2 Locatie in het pittoreske/historische centrum van De Klinge waar je versnaperingen kunt nuttigen. 

Het café langs de voormalige spoorweglijn aan de grens tussen Nederland en België staat er al sinds WO I en de directe omgeving is ingericht met overblijfselen uit die tijd dat (C)Klinge een welbekende grensovergang was.

Zo staat er nog een deel van de beruchte dodendraad: een elektrisch geladen afspanning van een meter of twee hoog, die smokkelaars moest verhinderen om hun waren de grens over te brengen. Op een oud stuk spoor staat een locomotief onder een overdekt perron. Het is ook het enige café ter wereld waar een klomp aan ‘t spit staat.

Veel belangrijker is dat (Ou)de Statie en het hele plein daarrond een populair rustpunt is. Er hangt regelmatig eens een vat speciaalbier aan de tap. In de zomer worden onder andere de Trappistenfeesten, Statie Kermis en enkele andere graag bezochte dorpsfeesten georganiseerd hier. 

Meer informatie op www.de-oude-statie.eatbu.com 

Afbeeldingen

Gastheer

Reageren

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen