Het Saeftingherhof

Fotografie: Het Saeftingherhof
05-08-2019
112 keer bekeken 0 reacties

De koeien grazen in de slikken en schorren van het Verdronken Land van Saeftinghe. De zilte smaak van pré-salé vlees is hierdoor uniek! Kris en Geert vertellen je wat hun vlees zo duurzaam en diervriendelijk maakt én laten je graag proeven. Verkoop rundvlees pré-salé rechtstreeks van de boerderij.

Heel hun leven genieten de wit-blauwkoeien vrij van de zilte gewassen die ze in de slikken en schorren aantreffen. Die zijn zilt, omdat het gebied twee keer per dag vol brak water loopt. Dat dieet van Saeftinghs groen proef je in het vlees, dat als het ware voorgezouten is. Vandaar de naam pré-salé.

Achter dat unieke vlees zit een duurzaam verhaal. Een verhaal van passie voor de boerenstiel, van diervriendelijkheid en lokale verankering. Kris en Geert verkopen hun vlees namelijk alleen rechtstreeks aan de consument, waardoor het Saeftingherhof een zeer kleine ecologische voetafdruk heeft. Dat verhaal vertelt het echtpaar aan bezoekers graag zelf, in combinatie met een wandeling door de zilte graasweide van de koeien en natuurlijk een degustatie.

Meer informatie op: www.saeftingher.com

Afbeeldingen

Gastheer

Reageren

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen