Prosperhoeve

Fotografie: Sven Dullaert
05-08-2019
141 keer bekeken 0 reacties

Dit historische monument brengt een eresaluut aan de polders. Het voormalige bedrijfsgebouw is gerestaureerd tot onthaalruimte. Ervaar hier het nostalgische verhaal van het (vergane) plattelandsleven, de poldernatuur en de haven. Het pronkstuk is de oude maalderij.

De Prosperhoeve is een herenhoeve gebouwd door hertog Prosper van Arenberg. De hoeve maakt deel uit van een gebouwencomplex opgetrokken tussen 1850-1859 door hertog Prosper van Arenberg. Het bedrijfsgebouw (nr.8) heeft verschillende functies gehad, o.a. maalderij (infrastructuur integraal bewaard), die in de periode 1904–1911 gebruikt werd als noodkerk. De historische site werd in 1982 in haar geheel als dorpsgezicht beschermd, de herenhoeve als monument.

Eerst komt de maalderij aan de beurt. Die is integraal bewaard gebleven en zal sporadisch nog eens draaien als demonstratie. Het gebouw zelf zal een onthaalruimte worden voor wie het (vergane) plattelandsleven, de nieuwe poldernatuur en de haven wil komen ervaren. Plaatselijke verenigingen zullen er een vergader- en ontmoetingsplaats vinden.

Je vindt de hoeve terug langs de Belgische Dreef in Prosperpolder. Voorlopig kunnen er nog geen gasten terecht, maar gastvrouw Laura zal daar spoedig verandering in brengen!

Kijk voor meer informatie op: www.prosperpolder.be 

 

Afbeeldingen

Gastheer

Reageren

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen