Submenu

Het ontwerp uitgelicht

19-01-2024
0 reacties

In Paal is een schetsontwerp klaar. Het zijn ambitieuze plannen, om deze te realiseren moeten we nog heel wat hordes nemen. Met dit ontwerp gaan we een planprocedure in. Parralel aan de procedure lopen gesprekken met het Waterschap over de realisatie van de plannen. Wat deze inhouden? Lees hier meer

In Paal is er een nood aan meer parkeergelegenheid. In de dorpskern is de parkeerdruk te hoog. In het schetsontwerp voorzien we extra parkeerplaatsen buiten de dorpskern, in Paal Noord. Op dit moment onderzoeken we met alle betrokken partijen of een parkeerterrein op deze locatie kan gerealiseerd worden. Zo ja, zijn er twee varianten mogelijk: één variant met 67 parkeerplaatsen en één met 118 parkeerplaatsen. Beide varianten zijn ingericht met grasbetontegels, bloemrijke grasranden en zout resistente bomen. 

Vanaf de parking leidt een betegeld traject je over de dijk richting de Westerschelde. Het tegelwerk gaat over de autoweg en het buitendijkse fietspad heen. Zo benadrukken we de aanwezigheid van voetgangers en traag verkeer bij automobilisten. 
Fietsenrekken en een bankje nodigen uit om even halt te houden en tot rust te komen bij de Westerschelde. 

In Paal Zuid wordt met tegelwerk een verbinding gelegd van 't Waaike tot de Spuikom. Met bloemrijke grassen geven we de omgeving wat extra kleur. Binnendijks stellen we de aanleg van twee petanquebanen aan. Buitendijks liggen er verschillende ontwerpen van een zwemsteiger voor.

Vervolgstappen 

Om (delen van) dit ontwerp te realiseren, moeten nog heel wat stappen genomen worden. Een planprocedure en overeenkomst met het Waterschap zijn daar de eerste stappen in.  Realisatie zal ten vroegste plaatsvinden in 2025.

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen