Submenu

Tweede werkbijeenkomst

10-04-2018
0 reacties

Een tweede brainstormsessie in Paal vond plaats in het Clubhuis van de Watersportvereniging Saeftinghe. Een goede discussie vond plaats om nette en veilige oplossingen te zoeken ten aanzien van de verkeersproblematiek.

Zo stelt men voor om een 30km/u zone in te stellen voor Paal en vraagt men naar de mogelijkheden om de parkeervoorziening van ’t Schor uit te breiden. Tevens wordt voorgesteld om de weg onlangs de dijk veiliger te maken door een parkeerverbod in te stellen en de camperplek te verplaatsen naar de parking van ’t Schor. Een andere suggestie is het versterken van de berm aan de Paalseweg door doorgroeistenen.

De beleving van de Westerschelde optimaliseren zou kunnen door de fietsroute aan de zoute kant tussen Paal en Baalhoek opnieuw open te stellen maar ook door de zwem- en recreatiemogelijkheden van de Spuikom beter  te benutten. Het onderwerp ‘wandelboulevard’ op de dijk met een extra overgangstrap nabij clubhuis is ook besproken. Er zou ruimte moeten zijn voor initiatiefnemers om slaaphuisjes op het haventerrein aan Saeftinghezijde te realiseren. Maar ook kleine elementen als een laarzenpad aanduiden door het schor vanaf het haventerrein of het plaatsen van bankjes bij de boei zorgen voor een welkom gevoel. Promotie van de Watersportvereniging is van belang voor de vereniging en het dorp.

Paal heeft een maritiem verleden en inwoners zouden het mooi vinden als dit ook zichtbaar wordt. Kan de entree van het dorp bijvoorbeeld vorm krijgen met inzet van meerpalen? Kan een historische wandelroute Paal – Kruispolderhaven – Duivenhoek  met informatie belevings-/informatiepunten uitgezet worden. De muraltmuurtjes zijn bijzonder, kan dit beleefbaar worden en
kan er wat vertelt worden over het Canadese neergestorte vliegtuig tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen