Verhalen van Richard Bleijenberg

30-03-2021
299 keer bekeken 0 reacties

16/03/2021 - Boeklancering "Van Saeftinghe tot Nieuw-Namen. Verhalen van Richard Bleijenberg."

Op dinsdag 16 maart 2021 overhandigde burgemeester Jan-Frans Mulder van de gemeente Hulst het eerste gedrukte exemplaar van het boek “Van Saeftinghe tot Nieuw-Namen. Verhalen van Richard Bleijenberg” aan de heer Bleijenberg zelf.

Richard Bleijenberg (1936) zit vol wijsheden en kennis over de Schelde, Saeftinghe en zijn woonomgeving: Nieuw-Namen. Al in zijn vroege jeugd trokken de Schelde en het Verdronken Land hem aan. Richard is altijd een natuurmens geweest met oog voor het kleine. Een autodidact die zijn leven lang is blijven leren over het landschap, de elementen, geologie en de natuur om hem heen. Toen hij zijn vrouw Juliana en schoonvader Guustaaf De Maayer, ook wel bekend als De Sterke, leerde kennen, werd Saeftinghe zijn leven.

In meerdere korte en lange verhalen, opgeschreven door Sonja Barentsen, vertelt hij alles over de hem zo vertrouwde omgeving, de Schelde, het landschap en hoe er vroeger geleefd werd. Zijn verhalen zijn zoals hij ze verteld heeft. Puur, persoonlijk en recht voor zijn raap.

Vandaag, dinsdag 16 maart overhandigde burgemeester Jan-Frans Mulder van de gemeente Hulst het eerste gedrukte exemplaar van het boek “Van Saeftinghe tot Nieuw-Namen. Verhalen van Richard Bleijenberg” aan de heer Bleijenberg zelf, buiten bij zijn woning in Nieuw-Namen.

De burgemeester is altijd zeer betrokken geweest bij het werk dat Richard Bleijenberg met veel passie verzette, zoals zijn bijdrage aan de groeve in Nieuw-Namen. Samen hebben ze bijvoorbeeld de vindplaats van “Mira”, een opgegraven torenfundering in de Noord in Saeftinghe, vastgelegd. 

Waardevol naslagwerk
Provincie Zeeland heeft het boekje ontwikkeld voor het project Grenspark Groot Saeftinghe.  De verhalen van Richard zijn van onschatbare waarde en vertellen de geschiedenis van dit gebied. Zo wordt het verleden tastbaar voor toekomstige generaties.

Wilt u een exemplaar van het boek ontvangen? Stuur dan een bericht naar grenspark.grootsaeftinghe@zeeland.nl.

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen