Submenu

Presentatie definitieve schetsontwerp

28-03-2022
40 keer bekeken 0 reacties

In het bezoekerscentrum van het Verdronken Land van Saeftinghe nemen we met een groep inwoners het finale schetsontwerp door.

Het Scheldehuisje op de dijk en verkeersremmende maatregelen maken deel uit van het ontwerp. Vanuit het Scheldehuisje zal ook een nieuw vlonderpad in het Verdronken Land vertrekken naar het huidige vlonderpad. De ‘doorkijkdijk’ is helaas op dit moment niet realiseerbaar. Het ‘wauw’-element verdwijnt daarmee voor sommige inwoners die licht ontgoocheld zijn. Begrijpelijk, gelukkig is het overheersende gevoel een gevoel van ongeduld: Emmadorp is klaar voor de uitvoering van het ontwerp dat er ligt.


Een belangrijke stap die genomen moet worden voor de werken kunnen aanvangen is een onderzoek naar de impact op de natuur van alle plannen binnen Versterk de Scheldekust, licht het projectteam toe. Een onafhankelijk studiebureau zal nagaan of de plannen de kwetsbare Scheldenatuur niet teveel verstoren. Deze studie zal in september 2022 afgerond worden, daarna kunnen pas vergunningen verleend worden. Een belangrijke hindernis die genomen moet worden voor we kunnen overgaan naar de uitvoering van de plannen.

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen