Submenu

Presentatie ontwerpen

08-05-2019
37 keer bekeken 0 reacties

De aanwezigen in het café ’t Verdronken Land worden welkom geheten door wethouder Depauw. Vervolgens wordt de film getoond waar de ontwerpen van alle dorpen in verwerkt zijn.

Ro Koster vertelt over het ontstaan van het idee en de achterliggende onderwerpen die ermee verbonden zijn. Zo wordt de samenwerking en samenhang met het Grenspark Groot Saeftinghe duidelijk, wordt het duurzaamheidsaspect toegelicht, het streekproduct en de kans die het kan bieden aan inwoners en ondernemers van Emmadorp.

Als eerste gaat het om het afremmen van het verkeer. Hiervoor zijn vee-roosters bedacht op drie locaties in Emmadorp waarop de naam Emmahaven staat. Vervolgens kunnen schapen binnen het gebied los lopen zodat andere weggebruikers zeker vaart zullen minderen als ze door het dorp rijden. Er kan rond het dorp gereden worden wat alternatieven biedt voor weggebruikers. Ook zou hier de dijk mooi versterkt kunnen worden met een kleurrijk bloemenmengsel. Het hoogtepunt van het ontwerp is heel spectaculair geworden: een opening in de dijk – die ook weer dicht kan. Met bovenop de dijk een overkapping die naar wens van de inwoners vorm kan krijgen. Er is ruimte om zitplaatsen te maken maar er kan ook een vitrine ingericht worden, een laarzen afspoelplek of een marktkraam.

De aanwezigen waren over het algemeen heel enthousiast over het idee. Een aantal van de aanwezigen lieten weten graag betrokken te willen blijven bij de uitvoering. Een aantal reacties van de aanwezigen ‘mooi, het hergebruik van de bomen uit de Hedwige’ en ‘mooi, dit zien we zitten, wanneer is het af’ maar ook ‘is het veilig die opening in de dijk’. Tot slot waren er nog wat suggesties. Ten eerste ziet men graag extra parkeerplaatsen bij het Bezoekerscentrum Saeftinghe en zouden wegversmallingen

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen