Submenu

Tweede werkbijeenkomst

17-04-2018
35 keer bekeken 0 reacties

Een tweede bijeenkomst in Emmadorp vond plaats in het Café het verdronken land. Er is verder gepraat over de door de inwoners aangegeven prioriteiten.

In relatie tot het gewenste doorlopende fietspad werd geopperd om fietsdelen te introduceren en is er een voorkeur om het fietsen te combineren met natuurbeleving. Het zou mogelijk moeten zijn om de te fietsen zonder te verstoren. Ook is de authenticiteit van het dorp erg belangrijk voor de inwoners. Een wens is om de naam Emmahaven in plaats van Emmadorp opnieuw te introduceren, de schaapskooi in ere te herstellen en overnachtingsmogelijkheden te ontwikkelen die passen bij het dorp. De historie zou opnieuw tot leven moeten worden gebracht. Ook kwam de zeemeermin ter sprake, een icoon voor het dorp, ze komt voor in de legende van de verdronken dorpen.

De brainstorm over de zout-zoetverbinding was erg spectaculair en gaf aan dat de aanwezigen durven dromen. Er werd zelfs gesproken over een glazen dijk. Met deze input in het hoofd kon Ro Koster aan de slag om een ontwerp te maken voor Emmadorp.

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen