(H)ast | Slagerij Filip & Eva

Slagerij Filip en Eva in Nieuw-Namen
08-02-2021
0 reacties

De slagers in de Zuidwesthoek van Nederland maken al generaties lang de zogenaamde ‘ast’ of ‘hast’. Dat betekent ‘nek’.  Daarmee weet je meteen uit welk lichaamsdeel het stuk varkensvlees vandaan komt en de slagers versnijden het tot een lap karbonade, zonder botten.

Daarna zout de beenhouwer het vlees licht, net zoals een varkensham en krijgt het vlees een langzame en zorgvuldige garing. Eenmaal afgekoeld, is het een heerlijk sappig broodbeleg met unieke Zeeuwse smaak.

Te koop bij:

Slagerij Filip & Eva in Nieuw-Namen
H(as) wordt hier al drie generaties gemaakt in deze slagerij. In 2016 werd hierrond een wedstrijd georganiseerd en daar haalde zij een mooie 2e plaats voor Zeeland en de eerste plaats voor Zeeuws-Vlaanderen met hun spek. Dutch Agrifood organiseerde deze wedstrijd "helaas" 1x.

De varkens worden geslacht op Koewacht bij Slachterij Huiskes. Deze varkens komen allemaal van boeren uit de buurt. De kwaliteit hiervan is beduidend beter dan die van de grote slachthuizen. De dieren worden daags voor de slacht al naar Koewacht gebracht waar ze tot rust komen en op een correcte diervriendelijke manier geslacht worden. De passie en toewijding van Jochem en Monica Huiskes spelen hierin een grote rol.

De varkens worden dan vervolgens bij de slagerij van Filip en Eva in Nieuw-Namen uitgesneden. De buiken voor hun Zeeuws spek worden enkele dagen licht gepekeld en daarna traag gegaard in de oven. Mensen komen al jaren van ver voor dit spek (Antwerpen, Beveren tot Terneuzen) uiteraard nemen ze dan ook de ouderwetse kop mee die uiteraard ook van deze varkens komt.

Afbeeldingen

Streekproducten

Reageren

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen