Biologische stoofpeertjes uit Absdale | Fruitteeltbedrijf de Reyngaard

Fotografie: Fruitbedrijf de Reyngaard
05-08-2019
0 reacties

Fruitteeltbedrijf De Reyngaard in Absdale is het enige biologische fruitbedrijf in de regio oostelijk Zeeuws-Vlaanderen. Hier groeien al twee generaties lang onder meer stoofperen, die Martine en Julian op de Mariahoeve omtoveren tot een héérlijk streekdessert.

Sinds 2010 teelt De Reyngaart zijn appels en peren volledig biologisch, omdat dat beter past bij de zorgboerderij waar de fruitgaard groeit. Dat betekent dat de bodem alleen met stalmest, compost of andere natuurlijke bemestingsvormen verrijkt is. Tevens worden er alleen preventieve maatregelen om het fruit te beschermen tegen insecten, onkruid of infecties.  Tot slot verwisselt het duo de plaats waar de gewassen groeien regelmatig, zodat het veld vruchtbaarder blijft. In dat opzicht is het handig dat Nicole imker is: de bijen verspreiden het stuifmeel, zodat de peren- en appelbomen een mooie oogst voortbrengen.

Wil je meer informatie, of het streekfruit eens komen proeven? Bel dan naar 0031- 114 311 314.

Heerlijk streekdessert
Het stoofperenras dat in Absdale groeit heet Gieser Wildeman. De Mariahoeve in Emmadorp is vaste afnemer en verwerkt de stoofperen tot een verrukkelijk streekdessert. Ga er zeker eens langs als je honger hebt! Meer info op: www.opdemariahoeve.nl

 

Afbeeldingen

Streekproducten

Reageren

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen