Appelwijn | Berckelaer

05-08-2019
0 reacties

Momenteel verwerken Berten en Isabel ongeveer 10% van hun appels tot appelwijn. De Jonagold blijkt de meest geschikte soort, dankzij zijn hoge sapproductie en natuurlijke suikers. Er gaan echter ook Elstars en Boskoop in de ketel, die voegen rijke aroma’s en zuurgehalte toe aan het basisbrouwsel.

Bij fruitbedrijf Berckelaer kan je uiteraard in eerste instantie terecht voor milieubewust geteelde appelen en peren. Een Aalsterse wijnmakersgilde brouwde van de Sint-Gillis-Wase appelen een halfdroge appelwijn en liet eigenaars Berten en Isabel het resultaat proeven. Het echtpaar was zodanig onder de indruk dat ze zelf begonnen experimenteren met appelrassen, rijp- en gistingstijden. 

Twee varianten
Afhankelijk van de hevigheid en de duur van de gisting, levert dat mengsel een halfdroge of droge wijn op. De droge appelwijn is op zijn best bij vis, witte vleesgerechten of als aperitief. In de halfdroge variant zitten nog restsuikers, zodat de licht zoete smaak hem ideaal maakt als tussendoor of dessertwijn.

Bezoeken, proeven en bestellen via: https://www.vakantiehoeveberckelaer.be 

Afbeeldingen

Streekproducten

Reageren

X (voorheen Twitter)

Op de kaart

Een momentje...

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen