Streekholderbijeenkomst | 22 maart 2022


Velden met een * zijn verplicht.

Let op:

Het formulier kon niet verzonden worden. Los de volgende punten op en verstuur het formulier opnieuw.

Grenspark Groot Saeftinghe nodigt je uit...

Op dinsdag 22 maart 2022 nodigen we jou van harte uit op de streekholderbijeenkomst van Grenspark Groot Saeftinghe. Streekholders? Dat zijn bewoners en betrokkenen die willen meedenken over de ontwikkelingen in hun streek. Voel jij je aangesproken? Wees welkom in het jeugdcentrum te Prosperpolder, zij het voor een blij weerzien, zij het voor een eerste kennismaking!

Om 18u30 openen we de deuren van het jeugdcentrum met een vrolijke muzikale noot van de Z.opa’s. Vanaf 19u beginnen we dan met de toelichting van enkele nieuwe realisaties en ideeën. Vervolgens kunt u deelnemen aan twee focussessies naar keuze. Tijdens deze focussessies gaan we dieper in op verschillende onderwerpen. Hieronder kan je meer info terugvinden over elk sessie. Afsluiten ten slotte doen we een gezellige babbel en muziek van de Z.opa’s!

Onze horizontale werking met streekholders
De ideale focussessie voor wie Grenspark Groot Saeftinghe nieuw is! We hebben het over onze participatieve werking, lichten de verschillende werkgroepen toe en maken je wegwijs op het participatieplatform. Streekholder, Marc Pannier, licht toe hoe hij betrokken is bij het grenspark en wat zijn ervaringen zijn. Zit je met vragen? Het grensparkteam en onze streekholders staan je met veel plezier te woord.

Recreatie & ondernemen in het grenspark
Wandelen en fietsen door het landschap van dijken en kreken, bijleren over de geschiedenis van de streek, het erfgoed ontdekken: het grenspark heeft veel troeven voor recreanten en toeristen. Maar wie bezoekt nu het grenspark? Waarvoor komen de bezoekers? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat een recreatieve toename niet alleen een economische impuls geeft aan de regio maar ook bijdraagt aan de leefbaarheid? Een mobiliteitsplan, de ontwikkeling van onthaalpoorten en het sterke netwerk van gastheren- en gastvrouwen wordt uit de doeken gedaan in deze sessie. Wist je trouwens dat we starten met een nieuwe gastherencursus voor toeristisch-recreatieve ondernemers, ontvang alle info tijdens deze sessie.

Panoramaheuvel & veldstation
Getijdennatuur vormt een deel van het landschap in het grenspark. Het Verdronken Land van Saeftinghe is het grootste brakwaterschor van Europa met een grote ecologische waarde en rijkdom aan vogels en planten.In het Hedwige-Prosperproject zal nieuwe getijdennatuur zich ontwikkelen. Op de grens van deze twee gebieden is het nieuwe veldstation de ideale uitvalsbasis voor onderzoekers en vogelringers. Hoe gaat het met de bouw van het veldstation? Welke activiteiten zullen er gaan plaatsvinden? Tijdens deze sessie geven we je een update. Daarnaast hebben we het over de panoramaheuvel met uitkijktoren die wordt gerealiseerd in het Hedwige-Prosperproject. Dit is straks dé plek waar bezoekers de getijdennatuur en gastvrijheid van de streek kunnen beleven. Op termijn zal een traject van co-creatie met lokale ondernemers opgestart worden om de invulling van de uitkijktoren verder vorm te geven. Verneem het allemaal tijdens deze sessie!

Living Lab Polders2C’s 
Het Polders2C’s project doet onderzoek en verzamelt kennis over de invloed van klimaatverandering op onze dijkveiligheid. De zeespiegel stijgt en dat brengt uitdagingen met zich mee. De oud dijk in het Hedwige-Prosperproject is de uitgelezen kans om het gedrag van dijklichamen in extreme omstandigheden te onderzoeken zonder gevaar voor het achterland. Een internationaal team voert er dijksterkteproeven uit,  onderzoekt het geschikte beheer van een dijk en oefent het herstellen van dijkschade en -doorbraken. De projectleiders lichten een tipje van de sluier en vertellen iets meer over de resultaten.

Landbouw in het grenspark
In deze focussessies praten we je bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van landbouw. Hoe komen we tot rendabele en duurzame landbouw waarbij de biodiversiteit wordt versterkt? Kom meer te weten over de openluchtlabo’s voor landbouwinnovaties, de koploperprojecten en de initiatieven rond korte ketens.

Inschrijven

 

Ik sluit graag aan bij deze 2 focussessies: *

 

 Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...


Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen