Submenu

Het ontwerp uitgelicht

Er zijn drie plekken waar maatregelen getroffen worden bij Baalhoek: Baalhoek Noord, Zuid en Baalhoek gemaal. Lees en zie hieronder wat de plannen zijn.

Baalhoek Noord

Baalhoek Noord is een fietsovergang op de zeedijk. Het fietspad gaat hier van buitendijks naar binnendijks. De onderhoudsweg aan de zeekant gaat hier over in een bestaand halfverhardpad. Dit pad langs de Schelde is alleen toegankelijk voor onderhoud, wandelaars en douane. Aan het pad, creƫren we een rustpunt door het plaatsen van twee bankjes en een fotopaal. (Baalhoek Noord A op de tekeningen.)

Waar het fietspad de weg aan de binnenkant van de dijk raakt komt een verkeersplein met een verkeersdrempel. (Gebied B op de tekeningen.) Deze drempel sluit aan op de dijktrap. Onderaan de dijktrap aan de landzijde komen fietsnietjes, een verzamelafvalbak met rolcontainers daarin en een infobord.

De verkeersdrempel loopt over de kinderkopjesverharding naar een picknickplek met uitzicht over de polder. Vanuit die picknickplek loopt een halfverhard pad door bloemrijke graslanden met bomen naar de dorpsrotonde van Baalhoek Noord. (Gebied C op de tekeningen.) De buitenkant rotonde wordt opnieuw ingericht met grasbetonstenen om daarop te kunnen parkeren. De bomen lopen hier ook door. De binnenkant van de rotonde moet opnieuw worden bestraat met bestaande kinderkoppen. De parkeerplaatsen worden afgescheiden van het grasland met een kastanjehouten hek, Het voetpad gaat door een klaphek.

Baalhoek Zuid

In Baalhoek Zuid (gebied D op de tekeningen) wordt de rotonde ook uitgebreid met grasbetonstenen aan de buitenzijde. Dit wordt in het werk bepaald. Vanuit de rotonde lopen er 2 trappetjes. De eerste gaat naar een verkeersdrempel over de straat . De andere trap loopt naar het Central Park van Baalhoek. Daar wordt ook kruidenrijk grasland ingezaaid en hier komt een loungeplek met banken,
een picknicktafel, een bijenhotel en een nestkast voor vogels (soort ntb). Hier komen ook bomen net zoals in Noord.

Baalhoek Gemaal

Bij Baalhoek Gemaal, (gebied E op de tekening) gaan de fietsers weer de dijk over naar de buitenkant van de dijk. Hier komen dan ook fietsnietjes, een picknickplek en een infobord. Dit komt te staan in grasbetontegels. De dijk en het schor worden door schapen begraasd. 

Afbeeldingen

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen