Meld je hier aan voor de bijeenkomst over zoetwaterstuwen in het grenspark!

17-05-2024
0 reacties

Op vrijdag 7 juni is er een bijeenkomst over zoetwaterstuwen in Grenspark Groot Saeftinghe. U kunt zich hier aanmelden.

In Grenspark Groot Saeftinghe hebben streekholders in de afgelopen periode meegedacht over allerlei onderwerpen en ideeën aangedragen. Het thema zoet water en de beschikbaarheid daarvan is vaak benoemd. Op 22 juni 2023 heeft er een waterbijeenkomst plaatsgevonden in het Jeugdcentrum Prosperpolder. Tijdens deze druk bezochte dag werden allerlei bestaande mogelijkheden en innovatieve ideeën gepresenteerd. Eén van die ideëen is een zoetwaterstuw. Met deze dubbele stuw is het mogelijk om bij hoge waterstanden het zilte/zoute water in de sloot af te voeren en het zoete water (langer) vast te houden. Uniek en innovatief! De landbouwsector is, terecht, geïnteresseerd.

Samen met waterschap Scheldestromen, Provincie Zeeland en Acacia Water hebben we de mogelijkheden voor het plaatsen van één of meerdere zoete stuwen verkend. Uit een eerste theoretische analyse blijkt dat in het Grenspark geschikte omstandigheden zijn, waardoor de inzet van een zoete stuw effectief kan zijn. Het gaat dan om watergangen gelegen in de Emmapolder, Van Alsteinpolder en Louisapolder. 

We willen de werking van zoete stuwen graag in de praktijk uittesten. Maar voordat we dat doen, gaan we graag met u in gesprek. We hopen dat u wilt meedenken over de (on)mogelijkheden van een zoete stuw. Als eigenaar of gebruiker van landbouwgrond in het Grenspark heeft u lokale kennis van het watersysteem, wat belangrijke input kan zijn voor deze proef. 

U bent dan ook van harte uitgenodigd voor een bijeenkomst op vrijdag 7 juni om 13:00 uur

Datum:               Vrijdag 7 juni 2024
Tijd:                      Inloop vanaf 12:45 uur, officiële start om 13:00 uur
Locatie:
              Voedselbos Graauw, Dwarsstraat 9, 4569 PB Graauw

U kunt zich aanmelden vóór 5 juni via deze link!

Mocht u een grondeigenaar zijn met verpachte grond. Wilt u deze uitnodiging dan doorsturen naar de pachters van deze grond?

Bent u niet in de gelegenheid de bijeenkomst bij te wonen, maar blijft u wel graag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de zoetwaterstuwen? Stuur dan een e-mail met uw gegevens naar grenspark.grootsaeftinghe@zeeland.nl

Met vriendelijke groet,

Namens team Grenspark Groot Saeftinghe, Provincie Zeeland &
Waterschap Scheldestromen

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen