Infomarkten Westelijke Ontsluiting Waaslandhaven (WOW)

10-04-2024
0 reacties

De Westelijke Ontsluiting Waaslandhaven of WOW wil de mobiliteit en verkeersleefbaarheid in de Waaslandhaven en omgeving verbeteren. Tot 13 juni loopt het openbaar onderzoek over het ontwerp van projectbesluit voor WOW en de bijbehorende onteigeningen. Op 24 en 25 april vinden infomarkten plaats.

WOW?

De Westelijke Ontsluiting Waaslandhaven (WOW) is een deelproject van het project 'Extra Containercapaciteitbehandeling havengebied Antwerpen' (ECA). Om de behandeling van 7 miljoen extra containers per jaar mogelijk te maken, wordt er op verschillende plaatsen in het havengebied extra ruimte gecreëerd voor containerterminals en industrieel-logistieke terreinen. Het belangrijkste onderdeel daarvan is de aanleg van een nieuw getijdendok.

Het is de bedoeling dat de mobiliteit met de Westelijke Ontsluiting van de Waaslandhaven eerst op orde is zodat containers multimodaal en vlot van en naar het achterland vervoerd kunnen worden vanuit de nieuwe containerbehandelingscapaciteit (en andersom). De ontsluiting van de haven zal met WOW op punt staan voor het geplande Tweede Getijdendok helemaal in gebruik wordt genomen. 

Kortom: WOW focust op een vlottere verbinding tussen de haven en de E34, het ontlasten van de dorpskernen van zwaar verkeer, veiliger woon-werkverkeer en een betere afscherming van de polders.
De aanleg van een nieuwe weg voor auto- en vrachtverkeer, een betere spoorontsluiting voor bedrijven in de haven, betere fietsverbindingen en een stevige groene buffer tussen haven en polders zijn acties binnen het WOW.

Openbaar onderzoek & infomarkten

Van 15 april tot en met 13 juni 2024 loopt het openbaar onderzoek over het ontwerp van projectbesluit voor de Westelijke Ontsluiting Waaslandhaven (WOW) en de bijbehorende onteigeningen. Tijdens het openbaar onderzoek kan je standpunten, opmerkingen en bezwaren indienen op het uitgewerkte project. 

Wil je meer uitleg of ben je nieuwsgierig naar hoe de Westelijke Ontsluiting van de Waaslandhaven en de buffer er uit zullen zien? Kom dan naar de infomarkten die Maatschappij Linkerscheldeoever, Port of Antwerp-Bruges en Departement Mobiliteit en Openbare Werken organiseren:

➡ Woensdag 24 april, tussen 15:00 en 20:00 uur
In OC Ermenrike (Tuinwijkstraat 66, 9130 Kieldrecht)

➡ Donderdag 25 april, tussen 15:00 en 20:00 
In OC De Verre (Pater Vergauwenstraat 6b, 9130 Verrebroek)

Alle info en documenten over WOW kan je hier terugvinden.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen