Crowdfunding - een toegankelijk boothuis voor iedereen

06-02-2024
0 reacties

De eindsprint voor de restauratie van het boothuis is ingezet. Het iconische gebouw werd de afgelopen jaren heropgebouwd en ingericht als infopunt. Om het plekje voor iedereen toegankelijk loopt nu een crowdfunding. Een rolstoelvriendelijk pad, educatieve aankleding en elektriciteit zijn het doel.

Het boothuis werd de afgelopen jaren met veel enthousiasme, inzet en hard werk van de vrijwilligerswerking van Natuurpunt Waasland heropgebouwd. Het historische plekje werd omgebouwd tot een infopunt en vogelkijkwand die voor iedereen toegankelijk is. 

Of dat is toch in ieder geval de bedoeling. Bij de reconstructie van het boothuis werd aan de achterkant een helling toegevoegd zodat het uitkijkplatform en het boothuis ook voor rolstoelgebruikers toegankelijk is, maar daarmee is de helling zelf nog niet bereikbaar voor rolstoelgebruikers.

Wat realiseert Natuurpunt met deze actie?

Met dit project wil Natuurpunt de aangelegde helling effectief bereikbaar te maken voor rolstoelgebruikers. Hiervoor moet een toegankelijk pad vanaf de straatzijde aangelegd worden. 

Daarnaast zal het boothuis voorzien worden van een educatieve aankleding. Het terrein vooraan wordt heringericht zodat het geheel een fijne plek vormt waar iedereen kan genieten van en leren over de natuur. Gemeente Beveren levert een bijdrage maar dat zal niet volstaan voor de gewenste ingrepen.

Met extra steun van de omgeving plant Natuurpunt ook het vervallen huis aan de straatzijde te slopen, het omliggende terrein te nivelleren en het boothuis van elektriciteit te voorzien.  

Lever een bijdrage

Om dat allemaal mogelijk te maken, heeft Natuurpunt extra middelen nodig. Help ze dit project mee te realiseren met een gift!

Elke bijdrage is daarbij welkom, maar bij een gift vanaf 40 euro krijg je een belastingvermindering van 45%. Je gift ‘kost’ je in dat geval uiteindelijk dan maar 22 euro en dankzij de verdubbeling via #Een hart voor Waas (Streekfonds Oost-Vlaanderen) wordt dit 80 euro!

Meer info of steun het boothuis hier.

 

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen