Jongeren X GGS

27-11-2023
0 reacties

Dat was hem dan! Na drie fantastische dagen zit het jongerentraject x GGS er op, voor nu dan toch.... De afgelopen maanden werkten we samen met een groep fantastische jongeren. Met als doel om hen bij het grenspark te betrekken en om samen na te denken over de toekomst.

 

De eerste twee dagen stond kennismaken met elkaar en met de streek centraal. In september ontmoeten we elkaar voor de eerste keer in de Maalderij in Prosperpolder. Het ijs werd al snel gebroken. Na een voorstelronde volgde een presentatie over het grenspark en lunchten we met elkaar. Vervolgens vertrokken we naar het Verdronken Land van Saeftinghe om het landschap vanuit de klei te beleven. 

Op de tweede dag ontvingen we de jongeren bij de Voedselbron. Hier vertelde eigenaar Emiel over zijn manier van boeren. Ook Walter Jonkers kwam langs voor een presentatie over de geschiedenis van het bijzondere landschap. Vervolgens vertrokken we met het zonnetreintje naar; Café het Verdronken Land voor een heerlijke lunch, gingen we langs op de Mariahoeve, namen we een kijkje bij Saefthingerhof. Het was een inspirerende dag. De passie van de ondernemers zal de groep niet snel vergeten.

In de derde sessie blikten we vooruit. In samenwerking met Lab Toekomstige Generaties reisden we naar de toekomst. Wat doen wij voor de generaties na ons? Hoe ziet ons ideale grenspark er in 2100 uit? De gesprekken kan je terugvinden in dit fantastische beeld!

Maar daar bleef het niet bij. Wat kunnen we vandaag doen om de regio wat dichter naar een mooi 2100 te brengen? Lopende initiatieven in het grenspark werden voorgesteld en nieuwe ideeën konden op tafel gebracht worden. Conclusie: We zien deze groep zeker terug in het grenspark!

Graag bedanken we ....

  • de jongeren die zich openstelde voor het grenspark met een grote dosis energie om bij te dragen aan hun streek;
  • de gastheren en gastvrouwen als ambassadeurs van de streek;
  • Walter Jonkers voor zijn interessante bijdrage over de ontwikkeling van het landschap;
  • Miranda voor haar innoverende sessie toekomstdenken;
  • Eveline voor haar creatieve verslag;
  • gedeputeerde Arno Vael voor zijn interesse in dit project en zijn bezoek aan dag 3;
  • Ran van ZMF en Debby van IVN voor het organiseren voor dit mooie traject.

Hopelijk tot snel! 

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen