Niet zomaar een jaarmarkt

29-08-2023
0 reacties

De berichten van de laatste weken doen haast denken dat we hier in Grenspark Groot Saeftinghe alleen maar feesten. Niets is natuurlijk minder waar, maar de oogstmaanden worden van oudsher nou eenmaal rijkelijk gevierd. In Prosperpolder blijven ze dankzij de jaarmarkt niet achter bij deze traditie.

Het eerste weekend van september is in Prosperpolder al sinds mensenheugenis de datum voor de Polderfeesten. Vier dagen lang staat het kleine polderdorp op zijn kop met als zinderende apotheose de traditioneel druk bezochte jaarmarkt op zondag. Dit jaar al voor de 57ste keer in deze opzet.

Het weekend begint nog relatief rustig, met op vrijdag live-muziek van The Cow Street Club in Café den Angeluus en op zaterdag de barbecue met live-muziek van One Man Band JEAN in de tent van de Poldervrienden. Op zondag wrijven de nachtuilen nog eens in hun ogen, wanneer in alle vroegte de voorbereidingen van de jaarmarkt losbarsten op het plaveisel van de dorpskern. Vanaf het middaguur kun je genieten van ouderwetse boerengezelligheid. Een echte jaarmarkt begint natuurlijk met het showen van de mooiste en meest indrukwekkende exemplaren uit de veestapel van de deelnemers. In Prosperpolder houdt het daarmee niet op. Wat dacht je van een wedstrijd voor de ganzenrijders, een competitie voor heemdieren en kleinvee, of, ze blijven hier niet graag in een tijdperk hangen, een behendigheidscompetitie voor tractoren?

Niet zomaar een jaarmarkt, de titel boven dit artikel is tegelijkertijd de slogan van de Polderfeesten. Kijkend naar het programma maken ze die bewering meer dan waar. Tijdens de jaarmarkt in Prosperpolder kijk je je ogen uit. Voor elk wat wils, jong en oud komt hier aan zijn trekken. Met demonstraties, vertier en, we mogen het eigenlijk niet te hard promoten, een ruime voorraad van het lokale Prosperbier. Gelukkig kan er op de middag een stevige bodem worden gelegd tijdens het eetfestijn in de feesttent, zodat iedereen er tegenaan kan. Dat zal nodig zijn, want om het hele programma te verteren moet je net als de prijsdieren van de jaarmarkt van goeden huize komen. Al een geluk dat we daar geen moment aan twijfelen. Tot ziens op de 57ste Prosperfeesten!

Marc GF Zaan

 

meer info over het programma

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen