Doelgericht

foto Frank Peters
24-08-2023
0 reacties

Geen dorp in Vlaanderen geniet zoveel bekendheid als Doel. Om al de verkeerde redenen, behalve dan die ene, de jaarlijkse Scheldewijding. Als ultiem bewijs van de leefbaarheid van het zwaar geteisterde dorp, zullen ook deze zondag weer duizenden, nee tienduizenden mensen feest vieren aan de rivier.

Al voor de 47ste keer staat het anders zo verlaten dorp op zondag 27 augustus in het middelpunt van de belangstelling. De traditionele Scheldewijding als aanleiding, excuus bijna, om te laten zien dat ook een dorp als Doel weet hoe ze een feestje moeten vieren. Hoe ze moeten laten zien dat je Doel er niet onder krijgt. Recht vooruit, zonder omkijken, op naar een mooie toekomst. Reden genoeg om ook eens af te zakken naar Doel op een dag dat de straten bruisen van leven. Zoals het hoort, zoals het op een dag weer de gewoonste zaak van de wereld zal zijn.

Brocante, exposities, rondleidingen en wat je verder allemaal kunt verzinnen. In Doel wordt zondag het beste beentje voor gezet om er een prachtige dag van te maken. Niet in het minst door de officiële Scheldewijding zelf, dat spreekt voor zich. Er mag even stilgestaan worden bij de waan van alledag, de offers gebracht en de immer actuele wensen voor een mooie toekomst. En dan, dan kan het allemaal echt van start. Dan mag er een borrel op gedronken worden, kan er genoten worden van en door alle 'Doelenaars', waar ze ook vandaan mogen komen vandaag.

De 47ste Scheldewijding in Doel, nu zondag 27 augustus vanaf 10 uur tot in de late uurtjes. Met muziek er vertier voor iedereen. Een vol en uitgebreid programma. Daar maak jij toch ook maar wat graag deel van uit?

 

Marc GF Zaan

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen