Aftrap van Versterk de Scheldekust in Walsoorden

13-07-2023
1 reacties

Vele bijeenkomsten, schetsen en gesprekken met inwoners gingen er aan vooraf. Inmiddels is het zover: de uitvoering van Versterk de Scheldekust is gestart! In zes dorpen wordt het zoete achterland door een bijzondere dijkovergang weer met de Schelde verbonden. Walsoorden gaf de aftrap.

De uitvoering van het project Versterk de Scheldekust is gestart. De dijkovergangen in zes dorpen langs de Westerscheldekust krijgen een metamorfose. Er komen nieuwe trappen, steigers, huisjes, banken en andere ontmoetings- en belevingselementen. In Walsoorden zijn de eerste werkzaamheden uitgevoerd en is een deel van de trap al klaar.

Dat vierden we met de bewoners van de Scheldedorpen. Samen waagden we ons voor een eerste keer op de tribunetrap om te genieten van de voorbijvarende schepen. Daarna legden gedeputeerde Arno Vael en wethouder Denis Steijaert een trede van de nieuwe trap neer: het symbolische startsein voor de aanpassing van de dijkovergangen van Walsoorden, Ossenisse, Emmadorp, Baalhoek, Kreverhille en Paal. “Een dijk van een project”, noemt wethouder Denis Steijaert Versterk de Scheldekust.


Inwoners vormden een rode loper over de nieuwe dijkovergang. (c) Fresh Frame 

Gemeente Hulst en Provincie Zeeland voeren onder de vlag van Grenspark Groot Saeftinghe het project samen uit. Versterk de Scheldekust is mogelijk gemaakt door een bijdrage van Provincie Zeeland en het Rijk via Regiodeal Zeeuws-Vlaanderen en POP/LEADER, via het Grenspark Groot Saeftinghe en via Natuurpakket Westerschelde met een bijdrage voor de regionale impuls.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Guy en Nilli

13-07-23 om 14:39

Dit was een heel leuk event. Het ziet er al mooi uit. We zijn benieuwd naar het eindresultaat (op alle locaties) ! 

Guy en Nilli.

PS : ... en lekkere hapjes/drankjes achteraf ... angel

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen