Jongereninspiratiesessies Grenspark Groot Saeftinghe

13-06-2023
2 reacties

In het grenspark werken we samen aan de toekomst van deze mooie regio. Dit dynamische landschap is een waar laboratorium vóór toekomstige generaties. Alleen komt hun stem nog te vaak niet aan bod! We dagen jongeren uit om aan te schuiven en mee te denken over de ontwikkelingen in het grenspark.

In het gebied op de grens van Vlaanderen en Zeeland komen verschillende werelden op een postzegeltje grond bijeen. Van de Schelde en het Verdronken Land van Saeftinghe, tot de vruchtbare polders, de culturele vestingstad Hulst en het veelzijdige Beveren. Dit alles met wereldhaven Antwerpen als decor. In diverse projecten werken bewoners, overheden, landbouwers, natuurorganisaties en haven samen aan de thema’s van morgen. Dit dynamische landschap is een waar laboratorium vóór toekomstige generaties.

Grenspark Groot Saeftinghe daagt jongeren uit om deel uit te maken van dit laboratorium. Om een jong netwerk op gang te trappen, worden dit najaar drie inspiratiesessies georganiseerd. In deze inspiratiesessies komen jongeren onder andere meer te weten over de geschiedenis van het landschap van Grenspark Groot Saeftinghe, de gezichten achter de vele streekproducten uit de omgeving en vragen we ze mee te denken over de plannen voor de toekomst (voor meer informatie zie bijlage ‘Save the date’).

Programma
In de eerste inspiratiesessie introduceren we Grenspark Groot Saeftinghe. Deelnemers ontmoeten elkaar in de Maalderij te Prosperpolder en gaan vervolgens op pad in het Verdronken Land van Saeftinghe.

In de tweede inspiratiesessie maken we kennis met (de gezichten achter) de vele streekproducten tijdens een tocht door het grenspark.

In de derde labsessie gaan de deelnemers aan de slag met een inhoudelijke casus over de toekomst van het grenspark.

Praktisch
Waar?
In Grenspark Groot Saeftinghe
Wanneer? Zaterdag 23 september, 28 oktober en 18 november
Voor wie? Jongeren van 18 tot en met 30 jaar uit het Waasland en Oost-Zeeuws-Vlaanderen
Inschrijven kan via dit inschrijfformulier. 

Heeft u vragen, laat het ons vooral weten!

Met dit bericht willen we zowel onze jonge streekholders, als de jongeren uit jullie eigen omgeving graag uitnodigen. Ken je iemand die mogelijks interesse heeft? Twijfel niet om dit bericht en de ‘Save the Date’ door te sturen!

Ga hier naar de Save the Date!

 

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Jean-Pierre Bazelier

29-08-23 om 16:49

Beste, ik zie drie datums op jullie pagina staan. De tijden kan ik echter nog niet terugvinden. Kunnen jullie die toevoegen?

 

Roos van 't Zelfden

31-08-23 om 9:47

Bedankt voor je reactie! De tijden zijn nog niet definitief maar zullen tussen 9:30 en 17:00uur vallen. Zodra het definitief is, zetten we het online! 

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen