Naamgeving Hedwige-Prospergebied

24-05-2023
0 reacties

Sinds eind 2022 zijn de Hedwige- en Prosperpolder weer verbonden met de Schelde. Naar aanleiding van de transformatie van het gebied vroegen we streekholders mee te denken over een nieuwe naam. Dit leidde tot veel emoties. We lichten daarom graag toe waarom beslist werd de naamwedstrijd te stoppen.

Sinds eind oktober 2022 zijn de Hedwige- en Prosperpolder weer verbonden met de Westerschelde en is er weer eb en vloed in het gebied. Naar aanleiding van de transformatie van het gebied hebben enkele partners van Grenspark Groot Saeftinghe aan streekholders en gidsen gevraagd mee te denken over een nieuwe naam. De polders ontwikkelingen zich immers tot een getijdennatuurgebied. Bij deze verandering past ook een zoektocht naar een nieuwe naam, samen met de streek. Dit leverde al 141 uiteenlopende suggesties op en leidde tegelijk tot emoties en vragen van diverse partijen.

We merkten dat we met de zoektocht naar een nieuwe naam ook littekens open rakelden. Daarom heeft Gedeputeerde Staten van Provincie Zeeland geconcludeerd dat dit niet het juiste moment is voor zo’n initiatief. De naamwedstrijd geeft nu geen invulling aan onze gezamenlijke intentie om vooruit te kijken naar de toekomst van het Hedwige-Prospergebied en de totale omgeving.

We willen iedereen die een suggestie voor een naam heeft ingediend, bedanken voor hun inzet. Mooi om te zien is dat alle inzendingen waren voorzien van een toelichting. Dit getuigt van diepe betrokkenheid.  

 

 

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen