Kraanvogels

04-04-2023
0 reacties

Het lijkt wel een aprilvis , maar het is natuurlijk niets anders dan een vergezochte woordgrap om dit artikel een titel te geven. Morgen, woensdag 5 april stoomt er een schip met een bijzondere lading over de Schelde richting Deurganckdok. Aan boord 3 enorme kranen voor de Antwerp Gateway Terminal.

Met dit prachtige heldere weer is het heerlijk om even uit te waaien over de dijk. Een blik te werpen over het nieuwe natuurgebied en de sterk veranderde horizon nu de oude zeedijk volledig is afgegraven. Behalve de contouren van de Panoramaheuvel zie je heel in de verte nu ook het nieuwe Veldstation goed liggen. Maar dit artikel gaat helemaal niet over natuur. In plaats van vogels spotten we dit keer bijzondere vrachtjes op de Schelde. Al is dat verkleinwoord volledig onterecht. De drie gigantische kranen die woensdag vanuit Shanghai in Antwerpen arriveren zullen vast en zeker de moeite waard zijn om eens te gaan kijken. Red je het morgen niet om te gaan kijken? Volgens de wegsite van de gemeente Beveren worden er de komende weken ook nog twee recordschepen verwacht die op hun 'maidentrip' de Waaslandhaven aanlopen. Op de website van Beveren vind je de interessantste plekjes om de voorbijvarende schepen te spotten.

Marc GF Zaan

Neem een kijkje op de website van Beveren

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen