Vaste prik

29-03-2023
0 reacties

Voor de derde keer op rij geeft de Boergondische wandeltocht het Paasweekeinde een gezellige draai. Deelnemers maken op smakelijke wijze kennis met de schoonheid van de regio. Lekker wandelen langs normaal vaak niet toegankelijke paden, her en der een lekker hapje en drankje. Dat wil jij toch ook?

Ontdek de mooiste plekken

Na de eerste succesvolle edities in 2021 en 2022 organiseren de streekholders uit  Grenspark Groot Saeftinghe dit jaar alweer de derde editie van de Boergondische Wandeltocht. Langs een geheel nieuwe route kunnen deelnemers ook deze editie weer genieten van al het moois én lekkers dat het grenspark te bieden heeft. Tijdens de wandeling heb je natuurlijk zicht op de Westerschelde en de achterliggende polders. Daar bovenop ontdek je al wandelend de onbekende parels van het gebied. De route leidt langs onverharde paden en de mooiste dijken, dwars door het boerenland en de prachtige boomgaarden. Bij aanvang van de Boergondische Wandeltocht kun je kiezen uit afstanden van 5, 8 en 14 kilometer. Ook aan de ouders van de allerkleinste deelnemers is gedacht. De route van 5 kilometer is uitgezet, langs paden die ook goed met een buggy toegankelijk zijn. Ben je wat slechter ter been en is wandelen geen optie? Geen probleem, de Zonnetrein brengt je gratis van de ene pleisterplaats naar de andere.

Heerlijke versnaperingen uit de streek

Naast de mooie omgeving zou de Boergondische Wandeltocht zichzelf niet zijn zonder al het lekkers wat de streekholders te bieden hebben. Op iedere locatie zijn er heerlijke hapjes en drankjes verkrijgbaar. Na elke deugddoende stop kan de wandeling met veel energie weer voortgezet worden. Tenminste, wanneer je je los kunt scheuren uit de gezellige entourage en de vele inspirerende medewandelaars die je overal tegenkomt. Wie weet kom je zelfs wel een paashaas tegen, je weet het maar nooit.

Uniek grenspark

In de omgeving van Het Verdronken Land van Saeftinghe, het grootste brakwaterschorrengebied van West-Europa, ontdek je de uitgestrekte getijdenatuur tegen het indrukwekkende decor van haveninstallaties, koeltorens en voorbijvarende containerschepen enerzijds en eindeloos uitgestrekte akkers en velden anderzijds. Het uitzicht is geen moment hetzelfde. Die grote contrasten maken Grenspark Groot Saeftinghe zo spannend en bijzonder. Het trage tempo van de Bourgondische wandeltocht is de uitgelezen manier om dit bijzondere gebied te ontdekken

Meer informatie

Aanmelden voor de Boergondische Wandeltocht op zondag 9 en maandag 10 april, kan via de onderstaande link. Hier is tevens alle informatie terug te vinden. Hopelijk zien we elkaar tijdens Pasen.

Fotografie: Femke Vercauteren

Meld je hier aan voor de Boergondische Wandeltocht

 

 

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen