Hogere sferen

21-03-2023
0 reacties

Wie de agenda van het grenspark van tijd tot tijd eens bekijkt zal het vast al zijn opgevallen, de stilte rond de overdekte markten bij The Holy Spiritus in Sint Jansteen. Met de Steense jaarmarkt in aankomst zal daar snel verandering in komen, want achter die 'gesloten deuren' wordt hard gewerkt.

Wie gewend was regelmatig een bezoek te brengen aan de overdekte markt in de voormalige Johannes de Doper-kerk in Sint Jansteen komt al een poosje bedrogen uit. Regelgeving en handhaving noopten uitbaters Tom en Goderic om de publieke activiteiten even op een lager pitje te zetten. Niet dat de imposante kerkdeur letterlijk dicht blijft, op zaterdagen kan de toevallige passant regelmatig een kijkje komen nemen, maar behalve de wekelijkse permanentie van Boeren en Buren liggen de activiteiten al een poosje stil. De publieke activiteiten moeten we dan zeggen, want de stokerij draait als vanouds op volle toeren.

In goed overleg met de vergunningverleners wordt momenteel hard gewerkt om de binnenruimte van de kerk zo in te richten, dat de verschillende activiteiten van het dynamische duo veilig en verantwoord binnen de daarvoor geldende regelgeving plaats kunnen vinden. Dat is in een publieke, zeg maar gerust open ruimte als een kerkgebouw niet altijd even vanzelfsprekend. Dat kost tijd en, uiteraard, ook geld. Reden temeer dat The Holy Spiritus onverminderd aan de weg timmert met vertrouwde en nieuwe producten. De medes en gins van The Holy Spiritus zijn inmiddels niet meer weg te denken en ook op steeds meer plaatsen te verkrijgen. Een assortiment dat sinds kort uitgebreid is met een bekende naam.

Stonden de heren laatst nog op de HoReCa-beurs in Goes, komend weekend staat The Holy Spiritus tussen de uitverkorenen die gevraagd zijn te exposeren op het Jeneverfestival in Schiedam. Het is nog maar de start van een druk seizoen. In de tussentijd wordt er met man en macht gewerkt om de kerk in orde te brengen voor de komende jaarmarkt op 1 april. Het magazijn gaat de hoogte in om ruimte te creëren voor productie en de wisselende activiteiten die we tot voor kort gewend waren van The Holy Spiritus. Ondertussen draait ook de productie gewoon door. Dat moet ook wel, want naast de eigen productlijn is The Holy Spiritus sinds 1 januari van dit jaar ook verantwoordelijk voor de smakelijke producten van Sliertemie!

Sliertemie, de creatie van Marlene van Domburg uit Absdale is begin dit jaar volledig overgedragen in de capabele handen van The Holy Spiritus. Zonder successie in eigen huis, moest Marlene wel op zoek naar opvolgers buiten de deur om de toekomst van Sliertemie te kunnen veiligstellen. Dankzij het enthousiasme van Tom en Goderic hoefde ze niet lang en al helemaal niet ver te zoeken. Inmiddels draait ook de productie van Sliertemie by The Holy Spiritus op volle toeren. Moeten we daar eigenlijk nog aan toevoegen dat Marlene daar steevast persoonlijk haar proeve van goedkeuring over komt geven? We mogen wel stellen dat de toevoeging van Sliertemie het assortiment van The Holy Spiritus andermaal naar een hoger plan heeft getild.

Zo zie je maar, schijn bedriegt. Achter de nog vaak gesloten deuren van de voormalige Johannes de Doper-kerk in Sint Jansteen bruist het van de activiteit. Nu eerst het Jeneverfestival, dan de Steense Jaarmarkt en dan… We gaan er nog van horen, van The Holy Spiritus uit Sint Jansteen. Zo maken ze actief deel uit van de nieuwe coöperatie Grenspark Groot Saeftinghe Smaekt, blijven ze gastheer voor Boeren en Buren van Gerda Leys en wordt alles op alles gezet om ook de gekende tweewekelijkse streekmarkt weer op gang te trekken. Hadden we al gezegd dat er achter de schermen gewoon volop wordt doorgewerkt aan de heerlijke producten van The Holy Spiritus en Sliertemie? In hoger sferen? Misschien, maar de manier waarop hier wordt gewerkt om dromen waar te maken is goed geaard in de Steense bodem.

Marc GF Zaan

 

Neem ook eens een kijkje op de website van The Holy Spiritus

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen