Generatie op generatie

14-02-2023
0 reacties

Al generaties lang boert de familie van Alexander Cerpentier op de Arenberghoeve tussen Kieldrecht en Doel. Een traditioneel akkerbouwbedrijf dat put uit een rijk verleden en niet bang is om te innoveren. Samen met vrouw Mireille en hun twee zonen is Alexander een van onze gedreven grensparkboeren.

Een landbouwbedrijf dat al zo lang door dezelfde familie wordt bestiert, vijf generaties tellen we nu en het einde is nog zeker niet in zicht, heeft zijn plek meer dan verdiend. Traditioneel, zo omschrijft Alexander zijn boerenbedrijf zelf. Traditioneel misschien, maar laten we dat zeker niet verwarren met ouderwets. De traditie vind je terug in de kennis en de ervaring met het boerenbedrijf. Met de specifieke kenmerken van juist deze lokatie. De valkuilen en de voordelen. Niemand die ooit het gesprek met deze bevlogen landbouwersfamilie is aangegaan zal twijfelen aan hun kennis van zaken. Net zoals het niet mee zal vallen iemand te vinden die niet onder de indruk is van de wijze waarop zij onder druk van de moderne wereld toch steeds in staat blijven te overleven. Niet in het minst door de indrukwekkende kwaliteit van hun producten, maar zeer zeker ook door de wijze waarop zij deze zelf aan de man en vrouw blijven brengen.

Trots, dat is een basiskenmerk van deze familie. Trots op hun afkomst, trots op hun geboortegrond en niet in de laatste plaats trots op de schitterende producten die deze rijke grond hen telkens weer weet te bieden. Geen wonder dat we deze Streekholders steevast terugvinden op de bijeenkomsten van Grenspark Groot Saeftinghe. Dat we hun inspanningen om het boerenbedrijf actueel en levend te houden overal terug zien. Meer dan terecht dan ook, dat we Alexander en zijn boerderij terug zien in deze eerste van een reeks korte video's die met behulp van Leader-middelen gemaakt zijn om de vele facetten van de moderne landbouw hier in het grenspark bekend te maken bij een ruimer publiek. Kijk mee hoe Alexander en de rest van de Cerpentiers hun kennis en drang naar innovatie vormgeven en raak ook ge├»nspireerd door de kracht van Grenspark Groot Saeftinghe.

Marc GF Zaan

Streekholder Alexander van De Arenberghoeve aan het woord.

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen