Apero in de polder

foto van de website polderblues.be, bezoek van Eerwaarde Van Haelst aan Prosperpolder
01-02-2023
0 reacties

Het goede leven, dat streven we altijd na hier in Grenspark Groot Saeftinghe. De maandelijkse Polderapero in de Maalderij in Prosperpolder is daar letterlijk en figuurlijk een goed voorbeeld van. Een hapje, een drankje, een streepje cultuur of geschiedenis, of hoe je samen gezellig de zondag begint.

De volledig gerenoveerde Maalderij in Prosperpolder is altijd een bezoekje waard, zeker nu ook de herwaardering van de Vollemanschuur en de rest van de site bovenaan de agenda staan. Een historisch interessante plek en daarmee ook de uitgelezen locatie voor het onderwerp van de Polderapero deze maand. Komende zondag 5 februari duiken we in de geschiedenis van de Prosperpolder. Aan de hand van Yves de Beleyr reizen we terug in de tijd naar de begindagen van Prosperpolder en de omliggende landbouwgronden. Naar de Hertogen van Arenberg en hun inspanningen om van een woestenij iets bruikbaars te maken. Opdat we ondanks alle veranderingen nooit zouden vergeten waar we vandaan komen.

Yves de Beleyr behaalde in 2002 zijn master geschiedenis aan de UGent met een scriptie genaamd: 'Aanleg van de Prosperpolder door de hertog van Arenberg'. We kunnen dus met een gerust gemoed zeggen dat de spreker van aanstaande zondag de geschiedenis van de Prosperpolder op zijn duimpje kent. Verwacht je alvast aan een boeiende lezing over het ontstaan van de regio die wij allemaal zo nauw aan het hart dragen. Het hoe, het waarom en natuurlijk de mensen achter het verhaal. Yves de Beleyr is gewend gasten doorheen onherbergzame gebieden te gidsen, wij hebben er alle vertrouwen in dat hij ook de aanwezigen op de Polderapero vlotjes door de rumoerige geschiedenis van de Prosperpolder zal loodsen.

De Polderapero is een organisatie van vzw Prospersite Onthaalpoort die de handen ineen hebben geslagen met de Hertogelijke Heemkundige Kring Het Land van Beveren vzw voor een reeks van maandelijkse Polderapero's. De eerste Apero gaat deze zondag, 5 februari, van start omstreeks 11 uur. De toegangsprijs voor deze lezing bedraagt 10 euro, aperitief inbegrepen in de prijs. Vooraf inschrijven is niet nodig. U vindt de Maalderij aan de Belgische Dreef 8 in Prosperpolder. Hopelijk zien we je daar.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen