Half Oest op dun Emma

afbeelding van Historiek.net
17-01-2023
0 reacties

Een jaarmarkt, een ouderwetse boerenkermis of een uit de hand gelopen burendag? De harde kern in Emmadorp laat nog maar mondjesmaat informatie los over de geplande half-oogst-activiteiten. De betreffende buren kennende, verwachten wij ons alvast aan een spetterend evenement met voor elk wat wils.

Een honderd procent definitieve vorm is er nog niet, een pakkende naam evenmin, maar het enthousiasme om in Emmadorp een spetterend feest te bouwen is er niet minder om. Dat begint al op zaterdagavond 12 augustus met een klassiek kermisbal. Zo vieren we hier in Grenspark Groot Saeftinghe, eerst samen de voetjes van de vloer en daags daarna met zijn allen bezoekers uit de wijde omgeving vergasten op het fijnste, mooiste en lekkerste wat de regio te bieden heeft. Daar hebben ze nu al zin in. Jij toch ook?

Dit is geen artikeltje om bezoekers aan te sporen het weekend van 12 en 13 augustus af te zakken naar de Koninginnestraat, dit is een oproep aan jullie, Streekholders van Grenspark Groot Saeftinghe. Een warme uitnodiging om deel uit te maken van wat wel eens de leukste zondag van het jaar zou kunnen worden. Nostalgie is leuk, we kijken nu al uit naar de ouderwetse kermisattracties, volkspelen en ambachten. Naast volkscultuur mikken ze in Emmadorp op zondag 13 augustus ook net wat verder. Met straattheater, exposities en excursies krijgt verleden en heden van de omgeving al snel een gouden randje. Maar weet je wat nu echt de kers op de taart zou zijn voor dit ambitieuze volksfeest? Precies, jouw deelname, jullie inbreng!

Ja, in Emmadorp is er alle ruimte voor de Streekholders om naar buiten te treden. Dus wil je een standje om jouw producten aan te prijzen? Ze staan gratis tot je beschikking. Wil je alleen een standplaats, dat kan natuurlijk ook. Heb je altijd al je eigen ode aan het grenspark willen voorlezen aan het passerend publiek? Op dun Emma kan het. Wat je ook verzint, het feestcomité van Emmadorp ziet je voorstel graag tegemoet. Onderaan dit artikel vind je een link naar een formulier waarmee je je interesse alvast bekend kunt maken. Help jij ook mee om van deze eerste versie van de Emmadorper kermis een waanzinnig succes te maken?

Heb je het als lezer van het bovenstaande ook gemerkt, dat zoeken naar die juiste omschrijving van dit dorpsfeest? Deze regiokermis, boerenmarkt, kunstencircus, wandelfestijn, sportmanifestatie… Je snapt het al, in Emmadorp weten ze nog niet zo goed hoe ze het moeten noemen. Ook daar kun jij bij helpen. Schiet de perfecte naam je bij het lezen van dit artikel meteen te binnen, aarzel dan ook niet om die aan ons door te geven. Wij verwachten in de commentaren onder dit artikel een hele lijst om uit te kiezen.

Wacht niet langer en zet ook jouw enthousiasme om in een deelname aan deze fantastische dag. Of je nu iets lekkers te verkopen hebt, de fijnste overnachting in het grenspark aan wil prijzen of apetrots bent op een nieuwe innovatie, op deze dag biedt Emmadorp jullie een podium. Wie wil daar nu geen deel van uitmaken?

Marc GF Zaan

 

Ga hier verder naar het inschrijfformulier

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen