Ontspannen in Grenspark Groot Saeftinghe

21-12-2022
0 reacties

We kunnen ons zomaar voorstellen dat ieder van jullie de komende weken wel eens een moment heeft waarop hij even naar buiten wil vluchten. Gelukkig heeft Grenspark Groot Saeftinghe altijd iets te bieden. Van een spontane wandeling tot een georganiseerde activiteit. Hier alvast een paar voorbeelden.

Helemaal fan van kerststallen en feeërieke gezelligheid? In de gemeente Beveren kun je tot 8 januari verschillende kerststallentochten lopen. Zowel in Beveren als in Melsele zijn er verschillende routes uitgezet. Alleen al in Melsele zijn er meer dan 60 kerststallen te bekijken. In Beveren zelf doen ze er nog een schepje bovenop met een route langs de drie kastelen en natuurlijk de ijspiste.

Liever eerst een frisse neus halen langs de Scheldedijk, om je daarna te vergapen aan de mooiste kerststal van Vlaanderen? Tot en met zondag 15 januari kun je daarvoor terecht in het PolderMAS in Ouden Doel. Op zondagen is het museum zelf trouwens ook open, zodat je er meteen terecht kunt voor een vloeibare of iets substantiëlere versnapering. Op 8 januari val je nog eens extra met je neus in de boter als je op tijd komt voor de nieuwjaarsreceptie.

Op woensdag 28 december kun je met gids en Winterkoningin door het sfeervolle Hulst wandelen. Van tijd tot tijd wordt er even ruimte gemaakt voor warme chocolademelk, een kop soep of een oliebol. De gidsen gaan om half twee op pad om je de mooiste plekjes van Hulst te laten ontdekken. Het duurt tot ongeveer vier uur. Verzamelen in museum Het Landshuis vanaf een uur.

Toch liever de natuur in? Natuurvereniging De Steltkluut gaat twee dagen de hort op. Dinsdag 27 december zijn leden en aspirant leden (en wie is dat niet?) van De Steltkluut welkom in Hengstdijk om samen gedurende één uur op zoek te gaan naar zoveel mogelijk bloeiende planten tijdens de eindejaarsplantenjacht. Er wordt gestart om half elf. Een leuke activiteit voor beginnende en gevorderde floraliefhebbers. Even aanmelden en alle informatie volgt vanzelf.

Een week later, we zitten dan inmiddels in het nieuwe jaar, nemen de vrijwilligers van De Steltkluut je graag mee op wandeling in De Putting bij Hengstdijk. De wintergasten zijn er weer! Na een kilometerslange reis komen ganzen en eenden hier overwinteren. In sloten, vijvers en op velden, je ziet ze overal. Tijdens de wandeling, die geschikt is voor absolute beginners, kun je gewapend met een verrekijker en stevige schoenen, alles te weten komen over deze welkome gasten in Grenspark Groot Saeftinghe. De wandeling start om een uur, wel even inschrijven via onderstaande button.

 

De activiteitenkalender van Beveren

De Facebookpagina van het PolderMAS

De activiteitenkalender van Hulst

Opgeven voor de eindejaarsplantenjacht
 

Opgeven voor de wintervogelsexcursie

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen