Van de bron

07-11-2022
0 reacties

Ik schrijf natuurlijk wel vaker over de lekkernijen van Grenspark Groot Saeftinghe. Vers, ambachtelijk en korte keten, het klinkt je vast bekend in de oren. De aanschuifdiners van Culi-J en De Voedselbron maken daarop geen uitzondering. Hoog tijd om zelf eens te beleven hoe het grenspark 'smaekt'.

Zo'n typische zaterdagavond in het najaar van 2022. Opgekleed voor een etentje, maar eigenlijk te warm voor een lange broek. Gelukkig mogen we eerst met Emiel het voedselbos in voor een uitgebreide rondleiding. De pakweg 40 gasten, het diner is tot de laatste stoel volgeboekt, hangen aan zijn lippen. Het inspirerende verhaal achter de bijzondere bio-dynamische teelten zet zelfs de grootste cynicus aan het denken. Het is een mooi begin van een bijzondere avond. Maandelijks stellen Emiel en Sonja van De Voedselbron hun keuken open voor het team van Culi-J. Chef-kok Jeroen Vonk en de zijnen stellen telkens weer een prachtig meergangen-menu samen uit de ingrediënten die de omgeving te bieden heeft. Verrassend, kwalitatief en, zoals ik nu zeker weet, ook erg lekker.

Terug binnen nemen we plaats aan een van de lange tafels. De term aanschuifdiner is niet gestolen. Het gezelschap is gemêleerd en hoewel ik hier op persoonlijke titel zit, is er geen ontkomen aan, vanavond bevinden we ons midden in Grenspark Groot Saeftinghe. Bekende gezichten alom. Er zijn er meer die juist vanavond hebben bedacht om het grenspark (nog) eens te proeven. Het zal de pret niet drukken, integendeel. De gezellige mix van bekend volk en potentiële nieuwe vrienden schuift moeiteloos door elkaar heen. Dit wordt een mooie avond, zoveel is zeker. Het voorgerecht dat op ons bord verschijnt onderstreept dat nog eens fijntjes.

Laat ik het maar meteen toegeven, ik ben een slechte eter. Niet uit het juiste hout gesneden voor de functie van culinair recensent. Inmiddels heb ik afgeleerd om op een avond als deze de menukaart af te speuren naar dingen die ik misschien wel lust. Ik laat mij beter verrassen door wat de chef van dienst mij voorschotelt. Geloof me vrij, ik ben vanavond niet teleurgesteld. De bietensalade met groene appel en aalfilet, gerookte ham van wild zwijn met paddenstoelen, knolselderijsoep met walnoot en hertenbiefstuk met pastinaakcrème lieten nauwelijks sporen na op mijn bord. Ik weet het, ik heb mijn spruitjes laten liggen, er zijn grenzen, maar verder heb ik er mijn vingers, bestek en bord bij afgelikt. En dan moest het dessert van pompoen cheesecake met stoofpeer en chocolade crumble nog komen.

Een avond als deze laat eens te meer zien waar het grenspark om draait. Samen iets bijzonders creëren. Natuurlijk is Jeroen een bijzondere chef en ja, de groenten uit het voedselbos behoren tot de mooiste ingrediënten die je je kunt indenken, Wanneer je dat alles optelt bij de bijzondere setting en het verrassende gezelschap, dan ben ik er zeker van dat iedereen die hier vanavond aanwezig was geproefd heeft waar Grenspark Groot Saeftinghe voor staat: Innovatie, smaak, kwaliteit en vooral de kracht van 'samen'. Een beleving die iedereen eens zou moeten beleven. Grijp die kans tijdens een van de volgende aanschuifdiners. Een beter advies kan ik niet geven.

Marc GF Zaan

De Voedselbron  Culi-J

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen