Herkenbaar

31-10-2022
0 reacties

De huisstijl en het logo van Grenspark Groot Saeftinghe raken langzaam ingeburgerd. De vlaggen met het logo van het grenspark vinden we al terug bij veel van onze gastheren. Nu zien we ook de eerste exemplaren van de huisstijlelementen her en der in het grenspark opduiken. Heb jij ze al gespot?

'Huisstijlelementen' euh, wat? We kunnen ons voorstellen dat de term niet meteen honderd procent duidelijk is. Herkenbaarheid, daar gaat het over, dat zal iedereen duidelijk zijn. Herkenbaar communiceren, met eenduidig gebruik van beeldtaal in folders, op het internet enzovoorts. Daar hoort het logo bij, de vlaggen, het streekmerk en nu dus ook die huisstijlelementen. Stefan Schöning Studio ontwierp op verzoek een collectie picknickplekken, infoborden, richtingaanwijzers en wandelbruggen. Maar bijvoorbeeld ook fietsenrekken, bruggen en een heuse vogelkijkhut. En daar blijft het niet bij. Met andere woorden, door het gebruik van deze elementen wordt de huisstijl van Grenspark Groot Saeftinghe naadloos doorgetrokken naar de buitenruimte.

De beeldtaal van de huisstijl is door Stefan Schöning Studio vervat in het gebruik van natuurlijke materialen en de bekende kleuren. De vormgeving is robuust en duurzaam, helemaal in de filosofie van het grenspark. De eerste voorbeelden van het nieuwe meubilair vind je naast de infokeet. Twee picknickbanken, een fietsenrek en een infobord. Deze locatie laat meteen ook zien hoe belangrijk het is om te werken aan een homogene beeldtaal. Naast de nieuwe elementen vinden we hier immers ook nog verschillende andere borden, wat bijzonder rommelig oogt. Wandel of fiets daarom ook vooral eens verder richting Ouden Doel, waar bij de radartoren en nog iets verder, binnendijks bij het uitkijkpunt over de Doelpolder, nog een aantal huisstijlelementen zijn geplaatst. En laat ons natuurlijk vooral weten wat je er van vindt!

Marc GF Zaan

fotografie Eva Vertenten, Elise Haentjens, Marc Zaan

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen