Op stap in het grenspark

23-08-2022
0 reacties

Nog een paar tropische dagen en dan schenkt de zomer ons weer wat rust. Een mooi weekend om op stap te gaan. Waar kun je dat nu beter doen dan hier bij ons in Grenspark Groot Saeftinghe? Dat treft, want we hebben een paar leuke excursies in de aanbieding. Daar zit vast ook iets voor jou bij!

Op zaterdag 27 augustus kun je instappen op de Zonnetrein voor een informatieve tocht langs linies en grenzen. De grenzen tussen water en land en tussen cultuur en natuur zijn voortdurend in beweging. Soms heel langzaam, soms schoksgewijs en dramatisch. Door de eeuwen heen zijn de verhoudingen tussen buitendijks en binnendijks sterk veranderd. Dit door de natuurlijke dynamiek, maar ook uit bijvoorbeeld militaire overwegingen. Verdronken dorpen, Staat-Spaanse Linies en nog veel meer historische anekdotes komen aan bod tijdens deze excursie. Geloof ons vrij, op deze manier heeft u nog nooit naar de regio gekeken.

De excursie start om 14:00 uur aan Café Het Verdronken Land in Emmadorp en kost 7,5 euro per persoon. Wel vooraf even inschrijven via de onderstaande link.

--

Op zondag 28 augustus neemt onze gids u mee naar de Maalderij. De Maalderij maakt deel uit van de Prosperhoeve, een historisch gebouwencomplex dat ontstond tussen 1850 en 1859 als centrale ontginningshoeve voor de uitbating van de Prosperpolder. De vzw Prospersite Onthaalpoort heeft zijn lot in 2015 aan het verwaarloosde gebouw verbonden. Vrijwilligers en professionelen herstellen het gebouw in zijn oude glorie. Samen met de omliggende gebouwen wordt de hele site ontwikkeld als onthaalpoort van Grenspark Groot Saeftinghe.

Benieuwd naar de rijke geschiedenis en de toekomst van deze bijzondere plek? De gids vertelt er u alles over tijdens een ongeveer twee uur durende rondleiding. De rondleiding start om 14:00 uur aan de Belgische Dreef 8 in Prosperdorp. Deelname is gratis, maar er moet wel even op voorhand aangemeld worden via Toerisme Beveren op de onderstaande link.

 

Inschrijven Langs Linies en Grenzen

Inschrijven Maalderij

 

 

 

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen