Terugplaatsen grenspaal

11-08-2022
0 reacties

Wat is een grenspark zonder grenspaal? Op vrijdag 23 september wordt grenspaal 269a teruggeplaatst op zijn vertrouwde plek in het landschap bij het Hedwige-Prosperproject. U kunt hier natuurlijk bij aanwezig zijn. Lees snel verder over dit bijzondere moment en hoe u zich aan kunt melden.

Het Hedwige-Prosperproject is onderdeel van het Natuurpakket Westerschelde aan de Nederlandse zijde en van het Sigmaplan aan de Vlaamse zijde. In dit grensgebied trekken beide landen samen op om de waardevolle getijdennatuur te herstellen en ontwikkelen. Als de uitvoering van het project volgens de huidige planning doorgaat, komt eb en vloed hier in het najaar weer terug. En ontstaat langzaam een natuurgebied met slikken en schorren. Inmiddels zijn de polders al ver omgevormd. Een nieuwe zeedijk is aangelegd, geulen zijn gegraven, vogelbroedeilanden zijn ingericht en de contouren van de Panoramaheuvel zijn zichtbaar. Het getij kan in principe weer terugkomen.

Voor de inrichting van het gebied is de grenspaal op de Scheldedijk weggehaald. Deze grenspaal, nummer 269a, kan nu weer worden teruggeplaatst. Dit symbolische moment is geen geografische wijziging van de landsgrenzen. Sterker nog, in dit gebied kent de samenwerking tussen de projectpartners geen grenzen. De onthulling van de grenspaal gebeurt dan ook door de commissaris van de Koning van Provincie Zeeland, Han Polman, en de gouverneur van Provincie Oost-Vlaanderen, Carina Van Cauter, en wel in het bijzijn van de burgemeesters van Hulst en Beveren.

Programma
We beginnen met de officiĆ«le onthulling van de grenspaal op de dijk. Vervolgens kunt u tijdens een korte wandeling luisteren naar verschillende deskundigen die vanuit hun kennis en invalshoek hun visie op het Hedwige-Prosperproject toelichten. Van een ingenieur en natuurexpert tot een archeoloog en streekholder. We eindigen op het land van Geert en Kris, eigenaren van het Saeftingherhof, waar we zullen napraten onder het genot van een hapje en drankje uit de streek.

Wij nodigen u uit om samen met ons bij dit moment stil te staan en wij hopen u te verwelkomen!

Ja, ik meld me aan!

Na aanmelding volgt op een later moment praktische informatie voor dit moment.

Wanneer:        Vrijdag 23 september
Ontvangst vanaf 14.00, start programma om 14.30 tot circa 17.30.

Waar:                Nieuwe zeedijk nabij Prosperdorp (Beveren, B) en Saeftingherhof te Prosperdorp (Beveren, B)

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen