Op reis van verleden naar heden

28-06-2022
0 reacties

Op zondag 10 juli aanstaande nemen onze gidsen je mee op excursie door de tijd. Aan de hand van drie historische figuren die mee aan de wieg stonden van Grenspark Groot Saeftinghe blikken we terug in de tijd. Langs unieke locaties en natuurlijk op onze geheel eigen, licht uitdagende manier.

Deze zomer bieden onze Grensparkgidsen een aantal speciale excursies aan. Te beginnen op zondag 10 juli met een inspirerende tocht door de tijd. Van verleden naar heden, de titel verklapt het al een beetje, laat je zien hoe de ontwikkelingen van vandaag hun oorsprong vinden in de geschiedenis van het gebied. Continue verandering, niet aflatende dynamiek en natuurlijk de niet te ontkennen invloed van conflictsituaties. In het grenspak voerde men eeuwenlang strijd tegen het water en tegen elkaar. Ook de grens werd dikwijls bevochten, wat zijn sporen na liet in het landschap. Boerderijen, dijken en hele polders werden met mensenhanden gemaakt. Al die geschiedenis vormt nu mee het landschap van Grenspark Groot Saeftinghe.

Een excursie in het grenspark is nooit saai. Aan de hand van drie herkenbare historische figuren trekken we het veld in op zoek naar herkenningspunten. Onze gidsen nemen je mee naar een uniek polderdorp, waar de sporen van honderden jaren bewoning en bewerking je een tastbaar houvast bieden om het verhaal te kaderen. Herkenbaar, tastbaar en uitdagend. Durf jij het aan? Voor slechts vijf euro wordt je een hele middag ondergedompeld in de tijd. Geschiedenis iets minder jouw ding? Houd dan onze agenda in de gaten voor de cursus Vogelspotten voor Beginners later in juli.

 

Inschrijven voor de excursie doe je hier (let op, tot uiterlijk 3 juli)

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen