Grenspark kun je leren

09-06-2022
1 reacties

Dat Grenspark Groot Saeftinghe veel te bieden heeft, dat weten we allemaal. Om ook de jeugd kennis te laten maken met de vele facetten die het grenspark rijk is, hebben we nu ook een educatief aanbod voor scholen en groepen. Het grenspark als klaslokaal, de garantie voor een leerzaam dagje uit.

Om met kinderen en jongeren dieper in de bijzondere wereld van Grenspark Groot Saeftinghe te duiken, ontwikkelden we een educatief aanbod. Hoe kwamen de polders tot stand? Waarom liggen er dijken? Hoe zorgt de landbouwer voor het eten op ons bord? Het landschap van het grenspark is een grote leerschool! Met drie volledig uitgewerkte programma's bedient ons educatief programma zowel de lagere school, het middelbaar en het hoger onderwijs. Toegespitst op de leeftijd en de interesses van de verschillende groepen is een boeiende uitstap gegarandeerd.

Voor de laatste twee klassen van de lagere school is een spelkoffer bedacht, waarmee de leerlingen zelf aan de hand van opdrachten een heus oogstfeest in elkaar kunnen boksen. Uiteraard met wat ze buiten in het grenspark zelf kunnen vinden. Voor de derde en vierde klas van het middelbaar is er een workshop voedselbewustzijn voorzien. Waar komt ons eten vandaan? Letterlijk en figuurlijk! Met de studenten van het hoger onderwijs gaan we dan weer graag in op de wetenschappelijke kant van het gebied. Schorren en slikken, dijken, natuurontwikkeling, hoe verhoudt dat alles zich tot elkaar en tot welke hoogte kunnen we hier als mens invloed op uit blijven oefenen?

Drie volledig uitgewerkte programma's, die leerkrachten/begeleiders zelf met hun leerlingen kunnen doorlopen of tegen vergoeding met een grensparkgids kunnen beleven. Alle informatie vind je terug op de website of in de Infokeet. Meer weten of iemand doorverwijzen? Kijk dan even op de onderstaande link.

Klik hier voor de pdf waarin alles over het educatief aanbod wordt uitgelegd

Het educatief aanbod werd ontwikkeld in het kader van een LEADER-project. 

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Peter Cauwenberghs

09-06-22 om 16:30

yesyesyes

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen