Hrins

31-05-2022
0 reacties

Eind april waren we in De Klinge bij de officiƫle opening van Bos-Grens. 'Een artistieke ontdekkingstocht met verhalen, geluidskunst en land-art', dat is de wervende omschrijving op de flyer. Een tijdsgebonden kunstproject dat zeker de moeite waard is om te ontdekken. Ook voor jou.

Bos-Grens, een grensoverschrijdend kunstproject dat de wandelaar meeneemt langs de verhalen die de grens zo bijzonder maken. In beeld en geluid, maar altijd tegen de achtergrond van diezelfde grens. Dankzij een app kun je op je eigen telefoon de soundtrack van het project met je meedragen. Op je eigen tempo, al dan niet in etappes. De route is gemarkeerd met de herkenbare grensbanken, geconstrueerd uit lokaal hout, 'gered' uit het bos na de desastreuze doortocht van 'de letterzetter'. Of hoe de naam van een onschuldig ogend kevertje meteen ook de link legt tussen dit project en de opgenomen verhalen.

'Hrins', onweerlegbaar dialect voor grens en tegelijkertijd naam van de stichting die samen met OORRUIZ vzw verantwoordelijk is voor de inspirerende ontdekkingstocht langs de grensdorpen Sint-Gillis-Waas en Kapellebrug, verbonden door het Stropersbos en de Waterwinbossen in Clinge/De Klinge. Gelardeerd met de rijke verhalen van vroeger en nu beleef je de bijzondere waarde van de grens voor deze regio. Het startpunt van de wandeling vind je aan het Klingspoor (Buitenstraat 7, De Klinge). Hier vertrek je voor een ontdekkingstocht langs installaties, natuur en natuurlijk die alles verbindende verhalen. Op het infobord aan het startpunt vind je alle informatie over de app die je nodig hebt om deze wereld te ontsluiten.

Hrins tijdens Vestrock

Even behoefte aan rust tijdens een heel weekend Vestrock? De Vestwalk is terug! Op zondag 5 juni kun je tussen 11 en 19 uur op vertoon van je festivalbandje mee met de Zonnetrein die je naar het startpunt van Bos-Grens brengt. Even helemaal los van alle hectiek genieten van de inspanningen van het Hrins-collectief.

fotografie Martin Cognito en Marc Zaan

MgfZ

Klik hier voor de website van Hrins

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen