Te gast

16-05-2022
0 reacties

Wie een bezoek brengt aan Grenspark Groot Saeftinghe kan eigenlijk niet om ze heen, de gastheren en -vrouwen van het grenspark. Twintig staan er op het lijstje en daar komen er binnenkort nog eens twintig bij. Gastvrij en altijd klaar om bezoekers van de regio te ontvangen. Ze zijn er klaar voor.

Streekholders, gidsen, gastheren, we kennen in het grenspark nogal wat benamingen voor de vele ambassadeurs die de regio een warm hart toedragen. Vaak is er overlap, maar elke benaming heeft ook zo zijn eigen specifieke kenmerken. Zo hebben de gastheren en -vrouwen van het grenspark stuk voor stuk de cursus 'Gastheer van het Landschap' gevolgd. Een cursus verzorgd door het IVN, waarbij de nadruk ligt op het samenbrengen van kennis over en enthousiasme voor het landschap. Onze grensparkgastheren en -vrouwen zijn dan ook stuk voor stuk enthousiaste streekholders, jawel, die je met veel plezier verwelkomen in hun stukje van Grenspark Groot Saeftinghe.

Met twintig zijn ze, binnenkort dus met veertig. gastheren en -vrouwen van Grenspark Groot Saeftinghe. Terwijl de nieuwe lichting door het IVN wordt klaargestoomd voor de toekomst, brachten we de gastheren en -vrouwen van de eerste lichting opnieuw samen na de lange periode van onzekerheid en afstand die de Covid-pandemie ons oplegde. Een warm weerzien, dat leed geen moment twijfel. Na een informatieve inleiding in het café bij Gina, trok het gezelschap te voet naar het einde van de leidingendam, waar volop gewerkt wordt aan het nieuwe Veldstation van Stichting het Zeeuwse Landschap. Toch een beetje een primeur, want op deze plek kom je niet zomaar.

De enthousiaste uitleg van Martin en Jan-Joris van respectievelijk het architectenbureau en SLZ over het nieuwe Veldstation viel in goede aarde. Niet zo verwonderlijk, wanneer je ziet hoe het gebouw oprijst boven de golven. Circulair gebouwd, maar kaarsrecht boven de oever uittorenend. Dit wordt een bijzonder gebouw en we kunnen met een gerust hart zeggen dat niemand van de aanwezigen niet benieuwd is naar het eindresultaat straks. Dat laat nog even op zich wachten, maar het voorproefje op het terras aan de Scheldezijde smaakt absoluut naar meer. Wat een geweldige locatie.

Geen bijeenkomst in Grenspark Groot Saeftinghe kan voorbijgaan zonder smakelijke afsluiting. Ditmaal in de Voedselbron bij Emiel en Sonja. Een paar mooie woorden, lekker eten en drinken, maar vooral de gezelligheid van het weerzien. Nu nog met twintig, een volgende keer zijn we met dubbel zoveel. Laten we maar vast nieuwe gastherenkaarten bestellen, want ze komen er aan, de nieuwe gastheren en -vrouwen van Grenspark Groot Saeftinghe. Daarover en over de voortgang van de werken aan het Veldstation binnenkort meer.

tekst MGFZ, foto's Julian van Wesemael/Marc Zaan

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

X (voorheen Twitter)

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

 

Bezoek ons voor meer informatie in het infopunt!

Adres: Scheldemolen Doel, 9130 Beveren, België. geopend vanaf 2 oktober '23 op ma, woe en vrij. 

dISCLAIMER

Download de app 
 

DOWNLOAD ONZE APP. EN ONTVANG NOTIFICATIES OP JE TELEFOON EN NIET MEER IN JE MAILBOX.

Download on the App Store

Get it on Google Play

 

 
Cookie-instellingen